Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Littekens

Acne littekens: wat zijn het en hoe kom ik er vanaf?


Acne littekens: wat zijn het en hoe kom ik er vanaf?

Elk lichaam heeft wel een litteken. De één stoort zich er erg aan, maar een ander vindt dat het bij hen hoort. Wij als huidtherapeuten zeggen dat een litteken je juist uniek maakt! Maar uiteraard snappen wij ook dat wanneer het litteken in het zicht zit, je deze weg wil hebben. Littekens kun je camoufleren met make-up, maar door het reliëfverschil zijn de littekens in veel gevallen nog steeds zichtbaar. Gelukkig is er ook een mogelijkheid om je (acne)littekens te laten behandelen door de huidtherapeut. Bijvoorbeeld door middel van medische peelings of met lasertherapie. In de praktijk zien wij vaak littekens die zijn ontstaan na (ernstige) acne. Wij leggen je graag uit hoe je van acne littekens af kan komen.
 

Soorten acnelittekens

Om antwoord te geven op de vraag hoe je van littekens af kunt komen, willen wij eerst uitleggen welke soort acne littekens er zijn.

  • Icepick littekens: dit zijn smalle, diepe littekens die eindigen in een punt
  • Rolling littekens: deze littekentjes zijn wat holler, te vergelijken met een half maantje
  • Boxcar littekens: waarbij de icepick in een punt eindelijk zie je dat bij boxcars niet. Ze lopen vaak recht omlaag en kunnen oppervlakkig en diep zijn. 


Natuurlijk kun je ook bij ons terecht voor littekens die een andere ontstaanswijze hebben. Denk daarbij aan littekens na een ongeluk(je), operatie, zelfbeschadiging of striae.

acne littekens behandeling

Acnelittekens voorkomen

Hoe langer de acne aanwezig is op jouw huid en niet of onvoldoende behandeld is, des te groter is de kans op een blijvende huidbeschadiging. Door tijdig naar een huidtherapeut te gaan met jouw acne probleem, kun je in veel gevallen littekens door acne voorkomen! Door de juiste producten en medische peelings in te zetten bij actieve acne kun je de ontstekingen verlichten en (definitief) weefselbeschadiging voorkomen. 

Kun je littekens laseren?

Bij littekenbehandelingen worden er -afhankelijk van de diepte- medische peelings en/of (fractionele) laserbehandelingen dan wel Intensed Pulsed Light (IPL) ingezet. De behandelmethode voor littekens is afhankelijk van de grootte, kleur en diepte van het litteken. Sommige littekens zijn nog ‘vers’ en vertonen een rode kleur, waarbij oudere littekens huidkleurig zijn. Een rode kleur kunnen we door middel van IPL al doen verbeteren.

Daarnaast kan het reliëfverschil verkleind worden, de laser triggert namelijk de huid om nieuwe en gezondere cellen aan te maken, namelijk collageen en elastine. De laser geeft kleine ‘fracties’ af richting de huid, waarmee gaatjes gecreëerd worden. Je kunt dit zien als kleine wondjes die zichzelf moeten gaan herstellen met nieuwe cellen. Je zet dus eigenlijk een natuurlijke wondgenezing op gang. Hiermee kunnen de littekens als het ware opgevuld worden en vervagen.

litteken behandeling laser

Ja, ik wil van mijn littekens af!

Wil je graag van je littekens af? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je graag van je littekens af in 3 stappen:

Stap 1: Gratis consult

Voordat we aan de slag kunnen om jouw littekens te behandelen, plannen we eerst graag een gratis consult in. Wij kunnen dan goed de litteken(s) bekijken en voor jou een persoonlijk behandelplan opstellen. Iedere huid is tenslotte anders en heeft een andere aanpak nodig. Plan jouw gratis consult hier!

Stap 2: Producten voor thuis

Tijdens het consult kan het zijn dat wij adviseren om de huid eerst voor te behandelen met fruitzuren óf retinol producten. Hiermee kan de bovenste huidlaag dunner worden gemaakt en kan de laser of peeling uiteindelijk de diepere huidlaag beter bereiken. We werken hierbij met de medische producten van Renophase en Dermaceutic. Deze producten zijn te koop op onze hoofdvestigingen of via onze webshop: www.huidtherapeuten.nu

Wist je dat de behandeling van acne en acnelittekens wordt vergoed door zorgverzekeraars?


Stap 3: Behandeling bij de huidtherapeut

Na de intake en de thuisbehandeling kunnen we aan de slag om jouw littekens te behandelen. Gemiddeld zijn er tussen de 3 en 5 laserbehandelingen nodig. Het resultaat werkt in de maanden na de laatste behandeling nog door en is dan ook blijvend. 

Resultaat littekenbehandeling

Wil jij graag persoonlijk huidadvies van één van onze huidtherapeuten? Maak dan snel een afspraak voor een gratis consult op één van onze ruim 200 locaties. Bel 085-9022080 of vul dit contactformulier in.

 

Terug naar overzicht