Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Ontharen

Alles weten over definitief ontharen?


Alles weten over definitief ontharen?

Altijd maar rondlopen met een pincet in je tas, oneindig in de (auto)spiegel kijken of er niet toevallig een haar zit. Er tegenop zien om naar een verjaardag te moeten omdat je je familie niet durft te zoenen. Het is om gek van te worden. Maar dankzij definitief ontharen hoef jij niet langer rond te lopen met deze rode bultjes, jeuk, ingegroeide haren en schaamte! Omdat jij zeker niet de enige bent met dit probleem, beantwoorden onze huidtherapeuten graag de meest gestelde vragen over definitief ontharen.

 

Wat is definitief ontharen en hoe werkt het?

Definitief ontharen is een behandeling om ongewenste haargroei permanent te verwijderen. Met behulp van lasertherapie worden de haartjes bij de haarwortel vernietigd. De laser zet verschillende lichtpulsen op de huid die zorgen voor warmte-energie. Haren die in de groeifase zitten, worden door deze hitte voor 80-90% definitief verwijderd. Haartjes groeien in verschillende fases en per keer kan onze huidtherapeut met behulp van de laser ongeveer 10-20 % van jouw haren definitief stukmaken. De overige haartjes krijgen een flinke tik en groeien daarna langzamer. Je merkt dus al snel resultaat! Gemiddeld zijn er slechts 6-10 behandelingen nodig voor een mooi en definitief resultaat. En zeg nou zelf… wie wil dat nou niet?!

Definitief ontharen

Resultaat na 2 weken. Links niet behandeld, rechts wel. Er is niet geschoren.

Is laserontharen voor iedereen geschikt?

Ja, wij werken met FDA gekeurde lasers, waarmee wij iedere huid en haar veilig kunnen behandelen. Echter zijn er wel verschillende factoren, waaronder hormonen, haarkleur en huidtype die invloed hebben op de haargroei. Er bestaan daarom ook meerdere technieken voor definitief ontharen. Voorafgaand aan een behandeling zal de huidtherapeut samen met jou kijken welke methode het meest geschikt is om in een zo kort mogelijke periode de beste resultaten te behalen.

Hoe kan ik mij voorbereiden op een laserbehandeling?

Voorafgaand aan de eerste laserbehandeling, vindt er een gratis en vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit intakegesprek kijkt de huidtherapeut naar de plek van de ongewenste haargroei, jouw huidtype, de oorzaak, de kleur en de dikte van de haren. Aan de hand hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor jou opgesteld.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoef je de haren niet te laten groeien voor een behandeling. Het is juist beter als de haren kort zijn, omdat het zo de warmte naar het haarzakje beter geleidt. De haren kun je dus het beste scheren of knippen (met een klein wenkbrauwschaartje) voorafgaand aan de behandeling. Je kunt beter de haren niet epileren of harsen voor de behandeling. Het hele haarzakje wordt dan namelijk verwijderd.

Waarom kiezen voor ontharen door middel van laser?

Er zijn verschillende definitieve ontharingstechnieken. Laser en IPL zijn de twee bekendste ontharingstechnieken en werken beiden op een andere manier. Wij kiezen ervoor om te behandelen met (medische) lasers. Met een laser werk je specifiek op één bepaalde indicatie, zoals in dit geval de ongewenste haren. De laser gaat heel gericht in de huid op zoek naar de haar en het haarzakje en stuurt alle energie en warmte naar die specifieke plek. De warmte van de laser maakt het haartje en het haarzakje kapot, waardoor er geen haar meer kan groeien. Dit zorgt voor een definitief resultaat.

Dit in tegenstelling tot IPL, hierbij wordt de energie en warmte meer verspreid, waardoor er minder warmte bij het haarzakje terecht komt. Bij IPL worden de haarzakjes in ‘slaapstand’ gebracht maar ze worden niet kapot gemaakt. Deze methode is overigens wel super geschikt om pigmentvlekken en couperose te behandelen.

Intake definitief ontharen

Tot slot: wordt definitief ontharen vergoed door zorgverzekeraars?

Een vraag die vaak gesteld wordt is of definitief ontharen wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Laser ontharen in het gelaat (gezicht) wordt bij vrouwen over het algemeen vergoed wanneer zij aanvullend verzekerd zijn. Zit je in een transgendertraject, dan worden ontharingsbehandelingen meestal vergoed vanuit de basisverzekering. Vergoedingen verschillen per zorgverzekeraar en per polis, kijk het daarom altijd even bij uw eigen zorgverzekeraar na. Natuurlijk kan de huidtherapeut je hier ook in adviseren.

In een volgende blog gaan wij graag in op de vraag waarom je het beste kunt kiezen voor een erkende en professionele kliniek voor definitief ontharen. Bekijk ook onderstaande video over definitief ontharen met laser.

Wil je graag weten wat er voor jou mogelijk is op het gebied van definitief ontharen met laser of heb je nog meer vragen naar aanleiding van deze blog? Maak dan snel een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult met een van onze huidtherapeuten via dit contact formulier of bel naar 085 902 20 80. Met meer dan 200 locaties is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.
Terug naar overzicht