Waarom de huid reinigen?

Jouw huid heeft elke dag te maken met invloeden van binnen en van buiten af, ook als je geen make-up gebruikt. In onze vorige blog hebben wij uitgelegd dat de bovenste huidlaag (de opperhuid) voornamelijk bestaat uit dode huidcellen, en de middelste huidlaag (de lederhuid) talg produceert. Op een dag kom je natuurlijk ook in aanraking met overig vuil, zoals uitlaatgassen, make-up, en bacteriën. Dit gebeurt allemaal zonder dat je het door hebt of ziet, maar het zit er wel. Als je jouw huid niet reinigt gaat dit zich op hopen of verstoppen in poriën waardoor ontstekingen (puistjes) ontstaan. De huid komt er ook dof/grauw uit te zien. Dit komt doordat de huid moeilijk werkstoffen van je (dag)crème of serum opneemt als de huid niet goed gereinigd is. Wij reinigen de huid ook altijd met een cleanser of foamer voordat wij aan een peeling beginnen. Een peeling moet natuurlijk zo goed mogelijk zijn werk kunnen doen, daarom is een gereinigde huid erg belangrijk. Wij adviseren ook altijd na elke behandeling om de huid goed schoon te houden en te verzorgen met een dagcrème en daarna het liefste nog een zonnefactor er over heen.

Reinig niet alleen met water

Reinigen met alleen water is niet voldoende. Water lost geen vetdeeltjes op, waardoor het meeste vuil nog op de huid blijft zitten. Als jij je auto gaat wassen gebruik je ook een sopje in plaats van alleen water om het stof en vuiligheid van je auto af te krijgen. Daar kan je het reinigen van de huid ook mee vergelijken. De elementrē Cleansing Gel maakt het reinigen van de huid gemakkelijk. Dankzij de hoogwaardige reinigingsactieve stoffen wordt de huid grondig gereinigd en worden zelfs make-upresten verwijderd.

Reinig Niet Alleen Met Water (1)

Producten om de huid mee te reinigen

Er zijn verschillende goede producten waar je de huid mee kan schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan producten van elementrē zoals de Foamer 5, de Foamer 15 of de Advanced cleanser. Ook ZOSkin Health biedt producten aan om je gezicht mee te reinigen zoals de Hydrating, Exfoliating of Gentle Cleanser. Het is belangrijk om met jouw huidtherapeut te overleggen of het product wel geschikt is voor jouw huidtype.

Producten Om De Huid Mee Te Reinigen

DO'S

  • Een reiniger gebruiken gebaseerd op jouw huidtype
  • Een lotion gebruiken na het reinigen van de huid om de PH-waarde te herstellen
  • Een crème of serum gebruiken voor de nacht of dag om jouw huid te voorzien van de juiste werkstoffen.
  • Een poeder of foundation met een spf erin gebruiken.

DONT'S

  • Een echt no-go is (hand)zeep gebruiken als reiniger. (Hand)zeep is niet gemaakt om je gezicht mee te reinigen, wanneer je dit wel doet droogt je huid uit.
  • Een reiniger gebruiken waar alcohol in zit, ook dit droogt je huid uit.
  • Reinig je huid niet met te heet water, lauw warm is beter om zo de huid barrière te beschermen.

Acne Rotterdam

Gratis & Vrijblijvend consult
Zeg huidproblemen vaarwel en hallo tegen de beste versie van jezelf!

Als nieuwe klant bieden wij je graag een gratis en vrijblijvend consult aan t.w.v. € 45,-. Onze huidtherapeut analyseert tijdens de afspraak je huid en stelt een behandeladvies op. Je krijgt daarmee inzicht in welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid, het aantal benodigde behandelingen en bijbehorende prijzen. Ook kijken we altijd of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Wij zijn namelijk aangesloten bij alle erkende zorgverzekeraars.

Boek jouw gratis consult
CT Community (1)

Join CT Community!

Sluit je aan bij 50.000+ leden en krijg elke week fijne skincare tips, exclusieve kortingen en acties & een blik achter de schermen van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale in jouw inbox.

WORD NU LID!

(P.S. We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je gegevens om, want wij vinden spam ook stom.)

BOEK NU GRATIS CONSULT