Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Cosmetique Totale op TV

Ervaring zonneschade behandeling 

Een paar weken geleden kwam Anneke langs bij Cosmetique Totale en zij gaf aan zich erg te storen aan de zonneschade en pigmentvlekken (Actinische Keratose) die zij had opgelopen op het decolleté. Zonneschade wordt veroorzaakt door het effect van UV straling en wordt gezien als een voorstadium van huidkanker. Zowel om deze reden, maar ook omdat de huid er ouder uit ziet, liet Anneke een laserbehandeling doen. In deze blog lees je haar ervaring met een zonneschade behandeling.

laserbehandeling pigment

Kun je iets vertellen over het probleem waar je mee zat? Waarom stoorde je jezelf er zo aan?

Ik had de laatste paar jaar veel zonneschade bij mijn decolleté, met donkere pigmentvlekjes en een soort korstjes die op de huid lagen, die er maar niet afgingen. Ik heb diverse scrubs geprobeerd, maar dit hielp niet. Bij een wat open decolleté zag dat er heel rimpelig en oud uit.

Hoe ben je bij Cosmetique Totale terecht gekomen?

Via een vriendin die mij aanraadde om langs een huidtherapeut te gaan. Na een beetje online gezocht te hebben, kwam ik uit bij Cosmetique Totale. Omdat de huidtherapeuten op veel verschillende locaties komen, was er ook een locatie bij mij in de buurt waar ik terecht kon.

laserbehandeling zonneschade

Er vond een intakegesprek plaats met de huidtherapeut. Hoe vond je dit gaan? 

Ik wist van tevoren niet zo goed wat mij te wachten stond, dus vond ik het fijn om eerst een intakegesprek te hebben voordat er behandeld werd. De huidtherapeut heeft alles heel goed en uitgebreid uitgelegd en dit gaf mij gelijk een goed gevoel. 

Kun je iets vertellen over de behandeling die je daarna hebt gehad?

De behandeling deed in het begin niet zeer. De huidtherapeut vroeg of ik liever meerdere maar dan laag gedoseerde behandelingen wilde of gelijk wat intenser (dan zou ik sneller resultaat zien). Ik koos voor het laatste, want ik zou graag snel resultaat willen zien. De behandeling bestond uit twee delen: laseren en wegbranden. Het laseren was goed vol te houden, ik voelde wat warmte en prikjes wanneer er geflitst werd, maar dat deed niet echt zeer. Het coaguleren van de verheven plekjes was wel wat gevoeliger, maar dit zijn juist de plekjes waar ik me zo aan stoor. De huidtherapeut vroeg telkens of het nog vol te houden was. Gelukkig kon er tussendoor af en toe even gepauzeerd worden wanneer het te gevoelig werd.

zonneschade behandeling zapper

Hoe ging het de dagen na de behandeling? 

Het eerste uur na de behandeling voelde het aan alsof de huid verbrand was door de zon. Het gloeide, maar na een paar uur was dat gevoel weg, ook door de nabehandelingscrème die erop was gesmeerd. De volgende dag was mijn huid nog erg gevoelig en kwam er uit de brandplekjes wat wondvocht. Na 3 à 4 dagen kwamen de eerste zwarte vlekjes, dit was volgens de huidtherapeut precies de gewenste reactie. De huid begon er de dagen erna steeds beter uit te zien, alleen het was nog wel een beetje rood. Na anderhalve week waren de korstjes verdwenen en ben ik het gaan behandelen met de Foamer 15. Hierdoor werd de huid nog gladder. Verder blijf ik het dagelijks goed insmeren met K Ceutic crème. 

Wat vind je van het resultaat na de eerste zonneschade behandeling?

Ik vind het resultaat nu al erg mooi geworden voor een eerste behandeling. Misschien dat er nog een behandeling nodig is om de laatste oneffenheden, met name de opliggende huidkorstjes, te verwijderen. Maar eerst laat ik mijn huid nog wat verder herstellen.

zonneschade behandeling

Voor de behandeling

zonneschade laserbehandeling

Het herstelproces: dieper gelegen pigment wordt zichtbaar donker en wordt daarna door het lichaam afgevoerd.

resultaat zonneschade laserbehandeling

Resultaat 6 weken na de eerste behandeling

Zou je andere mensen Cosmetique Totale aanraden? Zo ja, waarom?

Ja ik zou Cosmetique Totale zeker aanraden bij andere mensen. Vooral omdat de huidtherapeuten heel vakkundig zijn. Vaak weet je niet dat je met een relatief eenvoudige behandeling (dus geen operatie of iets dergelijks) zo’n mooi resultaat kunt krijgen. En als laatste maar ook een belangrijk aspect is dat de mensen die bij Cosmetique Totale werkzaam zijn, allemaal heel vriendelijk zijn en er een prettige sfeer hangt.

Ervaring zonneschade behandeling

Ervaring zonneschade behandeling geeft jou een goed beeld wat je kan verwachten.
Wil je hier meer over weten? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een gratis consult.
Of bel 085-9022080 voor meer informatie.

Bekijk video

 • Lees verder →

   

  Ervaring striae behandeling bij Cosmetique Totale

  Wat is striae?

  ervaring striae behandeling cosmetique totale

  Striae is een bijzondere vorm van littekenvorming. Het is een verscheuring van de huid, wat voornamelijk veel voorkomt bij bijvoorbeeld een zwangerschap en overgewicht. Hierbij zet de huid in een korte tijd zo erg uit dat de huid dit eigenlijk niet aankan en letterlijk scheurt. Gelukkig zijn er verschillende technieken om striae te behandelen.

  Striae behandeling

  Onze huidtherapeuten kunnen striae behandelen met Fractora of de eMatrix. Hiermee maken we kleine gaatjes in de huid, waarbij we huideigen collageen en elastine stimuleren om de huid weer te vernieuwen. Hierdoor kunnen we zowel de kleur en de structuur aanpakken. Zo wordt de striae minder zichtbaar. We kunnen striae op alle lichaamsdelen behandelen. Veel voorkomende plekken zijn billen, bovenbenen, borsten en buik.

  Ervaring striae behandeling bij Cosmetique Totale

  Joyce vertelt: “Ik ontmoette op vakantie een van de huidtherapeuten van Cosmetique Totale. Hiervoor had ik nog nooit van een huidtherapeut gehoord. Ik vertelde haar over dat ik baalde van mijn striae op mijn bovenarmen en bovenbenen. Daarna vertelde zij mij dat zij dit goed kon behandelen. Eenmaal in Nederland ben ik langs gegaan op de locatie bij mij in de buurt. Hier kreeg ik direct een eerlijk advies, wat mij een vertrouwd gevoel gaf. Ik besloot dat het tijd was om mijn striaeprobleem aan te pakken, zodat ik mij de volgende vakantie weer zekerder zou voelen in mijn bikini. De behandeling zelf verliep goed, omdat de huidtherapeute alle tijd voor me nam. Ook wist ze me veel te vertellen over de apparatuur en producten die zij gebruikte. Het resultaat was zelfs beter dan ik vooraf gehoopt had. Na één behandeling was mijn striae al bijna niet meer zichtbaar. Al met al ben ik erg blij dat ik de stap heb genomen en kan ik Cosmetique Totale aan iedereen aanraden als je van striae af wil! Tijdens mijn volgende vakantie kan ik dus weer met zelfvertrouwen mijn bikini aan.

  ervaring striae behandeling

  Meer informatie?

  Wil jij meer informatie over hoe wij striae behandelen? Graag nodigen wij jou uit voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek bij onze huidtherapeuten op een locatie bij jou in de buurt. Maak daarom snel een afspraak, bel ons algemene nummer: 085-9022080

  Bekijk video
  Lees verder →

  Ervaring acne behandeling bij Cosmetique Totale

  Acne behandelingen ervaringenHuidtherapeut Jennifer: “Vorig jaar kwam Mark voor het eerst bij mij op intake. Hij was toen 15 jaar en had erg veel last van acne op zijn gezicht. Hij schaamde zich er heel erg voor en gaf aan steeds minder contact te zoeken met leeftijdsgenoten. Hij ging minder de deur uit omdat hij zijn gezicht lelijk vond. Natuurlijk wilde ik hem graag van zijn acne af helpen, want een jongen als Mark gun je gewoon een normale jeugd.

  We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad: acne. Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit maar er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd. Bijna iedereen heeft wel eens een lichte vorm van acne gehad en kan zich goed voorstellen hoe storend het kan zijn.

  Wat is acne nou eigenlijk en hoe ontstaat het?

  Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren of het gebruik van verkeerde cosmetische producten. Soms kan de oorzaak van acne niet worden achterhaald of zijn er meerdere factoren die het veroorzaken.

  Acne ontstaat wanneer je poriën verstopt zijn met talg, bacteriën of vetzuren. Dit kan zorgen voor mee-eters, rode bultjes en zelfs ontstekingen. Voornamelijk in het gezicht, in de hals en op de rug komt acne voor. Er zijn verschillende soorten acne. Wat ik vaak tegenkom bij mensen is acne vulgaris, of makkelijker gezegd: jeugdpuistjes. Mark is hier een duidelijk voorbeeld van. Hiernaast zien wij ook mensen die last hebben van acne conglobata. Dit zijn pijnlijke rode bulten in de huid en dit komt voornamelijk voor bij mannen. De acne zit vooral op de nek, rug of schouders, maar ook op de borst kan het voorkomen. Deze vorm van acne laat ook vaak littekens achter.Ervaring acne behandeling

  Hoe kom je van je acne af?

  Wanneer ik iemand zie zoals Mark, kijk ik eerst of ik kan achterhalen wat de oorzaak van de acne is. Aan de hand hiervan kijk ik wat de beste behandeling is. Bij Mark heb ik meerdere medische peelings gedaan en hij is zelf thuis aan de slag gegaan met onze producten. Dit heeft bij hem erg geholpen en zijn acne is na een jaar bijna helemaal verdwenen. Tijdens zijn laatste controle gaf hij aan veel beter in zijn vel te zitten en zich niet meer schaamt voor zijn uiterlijk. Dit geeft mij als huidtherapeut ook een boost, want ik zie mijn klanten graag met een tevreden gevoel vertrekken!

  Wanneer men last heeft van acnelittekens, rode vlekjes of donkere plekken die zijn ontstaan na acne, kunnen wij dit ook behandelen. Dit zal gedaan worden met een medische laser: de eMatrix. Deze laser maakt kleine gaatjes in de huid. Deze gaatjes worden opgevuld met nieuw huidweefsel. Acnelittekens worden zo vanuit de bodem opgevuld en worden veel minder zichtbaar of kunnen zelfs verdwijnen.acne peeling resultaat

  Iedere huid is anders, dus voor iedereen stellen wij een persoonlijk behandelplan op tijdens het eerste consult. Heb jij een huidprobleem waar je heel graag vanaf wil? Dan nodig ik je uit voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek op een van onze 200 locaties in Nederland! Bel onze centrale nummer 085-9022080

  Bekijk video

  Lees verder →
   

  Ouderdomsvlekken verwijderen, veilig en effectief.

  Ouderdomsvlekken

  Na 2 behandelingen (resultaten zijn per persoon verschillend)

  Wilt u op een professionele manier ouderdomsvlekken verwijderen? Dat kan bij Cosmetique Totale. Onze HBO-geschoolde en Kwaliteit-geregistreerde huidtherapeuten werken op meer dan 200 verschillende behandellocaties door heel Nederland. Ook zijn onze huidtherapeuten gespecialiseerd in de nieuwste en beste medische technieken.

  Hoe kan ik mijn ouderdomsvlekken verwijderen?

  U kunt uw ouderdomsvlekken laten verwijderen door een van onze huidtherapeuten. Onze huidtherapeut bekijkt uw pigmentvlekken en analyseert uw huid zodat zij precies kan vaststellen welke pigmentbehandeling voor u het snelste en beste resultaat geeft. Zij legt u alles uit over ouderdomsvlekken verwijderen en de voor u meest geschikte methode. Er zijn namelijk verschillende behandelingen mogelijk met een Picolaser, IPL of radiofrequente therapie, coagulatie en diverse medische peelings.

  Omdat wij werken met hoogwaardig apparatuur en de best opgeleide huidtherapeuten (HBO-geschoold en kwaliteit geregistreerd), hebben wij een goede naam bij zorgverzekeraars. Een pigmentbehandeling in het gelaat wordt is sommige gevallen door zorgverzekeraars vergoed. (Huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34). Weet u niet of u recht heeft op vergoeding? Onze huidtherapeuten helpen u graag verder!

  Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij u in de buurt. U krijgt dan een huidanalyse en een persoonlijk afgestemd advies. De huidtherapeut kan tevens de mogelijkheid voor vergoeding voor u bekijken.

  Resultaten ouderdomsvlekken verwijderen.

  Nadat de huidtherapeut uw huid en pigmentvlekken heeft geanalyseerd zal zij u de beste behandelmogelijkheid adviseren. Met een behandelmogelijkheid die bij u past zullen uw ouderdomsvlekken vrij snel verdwijnen. Kleine ouderdomsvlekken zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden en dieper pigment zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1 tot 5 behandelingen. Na 1 tot 5 behandelingen ziet u een algehele huidverbetering van 50 tot 75 procent! Na elke behandeling ziet u het pigment steeds meer vervagen. In het behandelde gebied zullen gesprongen vaatjes tevens verminderen, grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.

  Risico’s en complicaties

  Pigmentvlekken verwijderen

  Na de behandeling is de huid lichtrood en zij kan ook iets gezwollen zijn. Na een paar uur is dit weg. Er kunnen kleine korstjes op de pigmentplekjes ontstaan. Dit is goed, maar zorg dat u niet aan de korstjes krabt om littekenvorming te voorkomen! Geef altijd aan welke medicatie u gebruikt en/of kort geleden gebruikt heeft. Bescherm uw huid altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen. Volg de adviezen en richtlijnen goed op zodat u zichzelf verzekerd van het beste resultaat

  Nabehandeling

  Voor het beste behoud van het resultaat en het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken adviseren wij u ook over de juiste nazorg. Het is van belang om uw huid goed te beschermen na de pigment behandeling. Geschikt hiervoor is de K-Ceutic van Dermaceutic. Het onderdrukken van nieuwe pigmentvlekken kan met hoge concentraties vitamine C, zoals te vinden in Dermaceutic’s C25 serum.

  Interesse? Boek een gratis en vrijblijvend consult.

  Wij adviseren u vrijblijvend een afspraak te maken voor een intakegesprek met één van onze huidtherapeuten bij u in de buurt. Tijdens deze afspraak worden uw wensen besproken en zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u voor het verwijderen van de ouderdomsvlekken. U hoort direct welke pigmentbehandeling het meest geschikt is en of dit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

  Disclaimer
  Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.

  Lees verder →
   

  Veiligheid en kwaliteit van laserbehandelingen

  Veiligheid en kwaliteit van laserbehandelingenAl jaren werkt Cosmetique Totale met hbo-geschoolde en geregistreerde huidtherapeuten, om veiligheid en kwaliteit van laserbehandelingen te kunnen waarborgen. Deze professionele werkwijze is niet onopgemerkt gebleven.

  Vorige week kwam het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) met het advies voor Minister Schippers (Volksgezondheid) naar buiten dat de IPL en laserbehandelingen uitsluitend uitgevoerd mogen worden door medisch specialisten en huidtherapeuten zoals bij Cosmetique Totale.

  Het gaat specifiek om behandelingen waarbij energie de huid in wordt gebracht (laser, IPL en radiofrequentie) en waarbij een veilig behandeling van groot belang is om complicaties te voorkomen. Het gaat om behandelingen als: definitief ontharen, pigmentvlekken, couperose, spataders, rimpels, afslanken, zweetreductie, tatoeageverwijdering en schimmelnagels.

  Minister Schippers zal met het advies van de RIVM in 2016 een definitief besluit nemen zodat er voor eens en altijd duidelijkheid is over de veiligheid en kwaliteit van laserbehandelingen. Specialisten zonder correcte opleiding of BIG-registratie mogen bij een akkoord van minister Schippers dus geen IPL- en laserbehandelingen meer uitvoeren. Dit, om de kwaliteit en veiligheid van de laserbehandelingen in Nederland te kunnen waarborgen.Vergoeding Laserbehandeling

  Cosmetique Totale juicht het enorm toe dat er landelijke kwaliteits- en veiligheidseisen worden gesteld aan IPL- en laserbehandelingen en is benieuwd naar het definitieve besluit. Wat het besluit ook mag worden, bij ons bent u nu al in goed handen.

  Want net als in 2015, wordt Cosmetique Totale ook in 2016 door alle zorgverzekeraars erkend als kwalitatief laser instituut met professionele en gespecialiseerde huidtherapeuten. Als u in aanmerking komt voor vergoeding van definitief ontharen in het gelaat, camouflage therapie en acne therapie, heeft u daar bij Cosmetique Totale gegarandeerd recht op!

  Bent u alvast benieuwd naar uw vergoeding voor 2016? Bekijk hier de vergoedingen voor huidbehandelingen 2016. Heeft u nog recht op vergoeding dit jaar? Laat uw vergoeding dan niet verlopen en maak nog snel voor het einde van het jaar een afspraak op een locatie bij u in de buurt via 0172-782419

  Lees verder →

 •  
 • Wanneer kies je voor een peeling?
  video
   
  Heb je last van pigmentvlekken, rimpels, acne littekens of wil je je huid gewoon een goede opfrisser geven? Een medische peeling is een effectieve behandeling die op vele manieren kan worden toegepast.
  Lees verder →

 •  
 • De Natuurlijke vervanger voor botox en injectables
   
  Sinds de introductie van de ematrix, is de ematrix door zijn spectaculaire resultaten ook direct een must voor veel bn’ers . Onze speciaal opgeleide HBO huidtherapeuten weten de razend populaire ematrix behandeling als geen ander toe te passen voor onder andere huidverstrakking,ouderdomsvlekken, grove poriën, acne-littekens, pigmentvlekken, enz.
  Lees verder →

 •  
 • Acne littekens laseren | Cosmetique Totale
  video
   
  Acne littekens laseren met de nieuwe eMatrix-methode. Zo zijn uw acne littekens snel verleden tijd! Heeft u ook last van vervelende acne littekens? Onze HBO huidtherapeuten helpen u hier in korte tijd vanaf! De eMatrix is geschikt voor zowel de blanke als de donkere huid.RTL 4
  Lees verder →