Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Home Treatment

CT Home Treatment Acne


CT Home Treatment Acne

Acne, we hebben er allemaal wel eens last van (gehad). Acne is een veelvoorkomend, vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Het grootste probleem bij acne is dat de balans uit de huid weg is. Acne kan hormonale oorzaken hebben of te maken hebben met voeding.Acne producten Dit is vaak lastig te behandelen. Gelukkig kun je wel van buitenaf een hoop dingen doen om de huid schoner te maken en acne te verminderen. 


Wanneer je je huid laat behandelen voor acne is het van belang dit frequent te doen. Als je jouw huid niet regelmatig behandeld, kan je acne verergeren. Wij geven je dan ook graag een aantal tips om je huid ook thuis zo goed mogelijk te verzorgen. Een goede verzorging van je huid bestaat in ieder geval uit 3 basisstappen: Reinigen, Verzorgen en Beschermen. 

 

Stap 1 - Reinigen

Reinig je huid ‘s ochtends en ‘s avonds met een speciale gezichtsreiniger. Kies voor een reiniger op basis van glycolzuur. Glycolzuur noemen wij ook wel het tover-ingrediënt, met als belangrijkste kracht het oplossen van de lipidenlaag tussen de bovenste laag dode huidcellen, ofwel exfoliëren. Glycolzuur zorgt ervoor dat de dode huidcellen laag op een veilige manier verdwijnt (in tegenstelling tot een scrub!) en jouw huid daardoor schoner en egaler toont. Door de exfoliërende werking verminder je ook de hoeveelheid talg in de huid, waardoor deze minder snel zal verstoppen. Voor een optimale reiniging adviseren onze huidtherapeuten een combinatie van de Advanced Cleanser en de Foamer 15 van Dermaceutic.  

Stap 2 - Masker

Nadat je je huid goed gereinigd hebt, is het tijd voor een masker. De Mask 15 van Dermaceutic bevat naast glycolzuur ook salicylzuur. Salicylzuur werkt ontstekingsremmend, is anti-bacterieel en daardoor super geschikt voor de behandeling van acne. Het pakt de ontstekingen aan en zorgt ervoor dat de talgaanmaak gereduceerd wordt. Hoe gebruik je dit product? Breng de Mask 15 aan op het gezicht in een dunne, gelijkmatige laag. Laat het masker voor het beste resultaat 2 tot 4 minuten inwerken op de huid om vervolgens af te spoelen met water. Gebruik dit masker één of twee keer per week om jouw acne onder controle te houden. Mask 15 acne masker

Stap 3 - Verzorging

Je huid is nu goed gereinigd en de dode huidcellen zijn verwijderd. Verzorg je huid met een dag- of nachtcrème om de huid gezond te houden en te hydrateren. Gebruik voor ‘s nachts een crème met vitamine C om zo de vlekjes in de huid op te lichten. Voor overdag is het verstandig om een crème te gebruiken met hyaluronzuur. Dit beschermt de huid en zorgt ervoor dat de vochtbalans in de huid optimaal blijft. Wij raden vaak de Light Ceutic van Dermaceutic aan voor de nacht en de Hyal Ceutic voor overdag.   

Zonnebrand Dermaceutic Sun CeuticStap 4 - Beschermen 

Last but not least, een belangrijke stap die voor overdag geldt, het hele jaar door! Gebruik een zonnebrandcrème, ook als de zon niet schijnt. Zo voorkom je pigmentvlekken die kunnen ontstaan door ontstekingen zoals acne en zo vertraag je het huidverouderingsproces. Het is van belang om te kiezen voor een zonnebrandcrème met een minerale filter met uv-A en uv-B bescherming. Een minerale filter bestaat uit zink- en titaniumdioxide. Deze combinatie zorgt voor een flinterdun beschermlaagje op de huid, zonder deze af te sluiten en kan op die manier de zon perfect wegkaatsen. Als een zonnebrandcrème ook bescherming biedt tegen uv-A straling wordt dit altijd op de verpakking weergegeven met een speciaal uv-A logo. Een goed voorbeeld van een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor tegen zowel uv-A als uv-B straling is de Sun Ceutic van Dermaceutic. 

Bestel hier jouw Acne aanbiedingspakket!

Gratis persoonlijk huidadvies

Wil jij graag persoonlijk advies, of wil je meer weten over één van de producten en de beste verzorging voor jouw huid? Plan dan eerst een gratis consult! Informeer naar de mogelijkheden via 085-9022080 of via dit contactformulier.

Terug naar overzicht