Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Home Treatment

CT Home Treatment Gevoelige Huid


CT Home Treatment - Gevoelige huid

Voelt je huid trekkerig en soms zelfs pijnlijk bij droge wind en kou? Dan heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. Een gevoelige huid kan vaak wat minder hebben en hierdoor ook heftig reageren op bepaalde producten of ingrediënten. Juist omdat de huid minder kan hebben is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Zoek voor jezelf uit wat werkt, welke producten je huid wel kan hebben en vooral welke niet!


Hieronder een stappenplan voor het reinigen, verzorgen en beschermen van je huid. Deze drie stappen zijn voor ieder huidtype van belang, maar in deze CT Home Treatment geven we je graag tips over welke ingrediënten goed passen bij jouw gevoelige huid.

 

Stap 1 - Reinigen

De eerste stap is het reinigen van je huid. Een gevoelige huid kan vaak minder hebben, of kan soms heel heftig reageren op bepaalde producten. Kies daarom voor het reinigen van je huid altijd voor een milde cleanser zonder alcohol of parfum. Door alcohol en parfum raakt de PH-waarde van je huid uit balans, terwijl een goede PH-waarde er juist voor zorgt dat schadelijke stoffen minder snel binnendringen en jouw huid in een betere conditie is. Kies verder voor ingrediënten zoals zink en xylitol om de vochtbalans in jouw huid te reguleren én ervoor te zorgen dat de huid niet droog en trekkerig aanvoelt. Een goede optie voor een milde reiniging is de Advanced Cleanser van Dermaceutic of Newskin Lotion van Renophase.  Gevoelige huid verzorgen

Stap 2 - Verzorgen

Na het reinigen van de huid, neemt deze ook makkelijker de effectieve bestanddelen van je huidverzorgingsproducten in zich op. Let ook hier weer goed op dat er geen parfum in je verzorgingsproducten zit, want hier reageert de huid meestal op. Wat we juist wel terug willen zien in een verzorgingsproduct voor de gevoelige huid is shea butter, omdat dit ingrediënt de huid verzacht. Om uitdroging van de huid tegen te gaan en de vochtbalans intact te houden is hyaluronzuur een ander belangrijk ingrediënt. Wij adviseren de Regen Ceutic voor de gevoelige huid als dag- en als nachtverzorging.

Je kan ook de Skinbiotic van Renophase gebruiken als dagverzorging en voor de nacht kiezen voor de Panthenol Ceutic. Het ingrediënt panthenol heeft een intensief herstellende, hydraterende en kalmerende werking.  Niet geheel onbelangrijk is de make-up die je gebruikt bij een gevoelige huid. Wij raden je aan om een make-up te gebruiken op basis van mineralen, omdat deze ervoor zorgen dat de huid niet verstopt raakt. Onze tip is de Lycogel foundation. Deze minerale foundation met SPF 30 camoufleert en herstelt de huid. Ga je liever voor een iets minder dekkende variant, dan is de BB cream van Lycogel een goede optie. 

lycogel producten
 

Stap 3 - Beschermen

Het beschermen van de huid is voor iedere huidtype erg belangrijk, daarom mag je deze stap nooit overslaan. Kies voor make-up met een voldoende hoge SPF of ga voor een zonnebrandcrème. Nu vraag je je natuurlijk af: welke zonnebrandcrème is nou het beste voor mijn gevoelige huid? We leggen dit graag aan je uit. Je hebt twee verschillende soorten filters in zonnefactors, namelijk chemische en minerale filters. In de meeste producten zit een chemische filter, met bestanddelen zoals oxybenzone. Deze chemische filters trekken diep in de huid en kunnen daardoor niet voor een egale beschermlaag op de huid zorgen. De ene plek is daardoor beter beschermd dan de andere bij het gebruik van een chemische filter. Daarnaast sluit een chemische filter de huid af en kun je last krijgen van puistjes en een glimmende huid.

Zonnebrand sun ceutic dermaceuticMinerale filter met uv-A en uv-B bescherming

Het is van belang om te kiezen voor een zonnebrandcrème met een minerale filter met uv-A en uv-B bescherming. Een minerale filter bestaat uit zink- en titaniumdioxide. Deze combinatie zorgt voor een flinterdun beschermlaagje op de huid, zonder deze af te sluiten en kan op die manier de zon perfect weg kaatsen. Smeer je huid iedere dag in met een zonnebrandcrème (ja ook als de zon niet schijnt). Een goed voorbeeld van een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 50 én bescherming tegen uv-A en uv-B én op basis van een minerale filter is de Sun Ceutic van Dermaceutic. Deze is verkrijgbaar in twee varianten; kleurloos of met een klein tintje

 

Bestel hier jouw Gevoelige Huid aanbiedingspakket!

Gratis persoonlijk huidadvies

Wil jij graag persoonlijk advies, of wil je meer weten over één van de producten en de beste verzorging voor jouw huid? Plan dan eerst een gratis consult! Het is nu ook mogelijk om een online videoconsult in te plannen met één van onze huidtherapeuten. Informeer naar de mogelijkheden via 085-9022080 of via dit contactformulier.

Terug naar overzicht