Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Home Treatment

CT Home Treatment Pigment


CT Home Treatment - Pigment

Pigmentvlekken zijn er in verschillende vormen en maten. De één vindt ze storend, vooral de ouderdomsvlekken. De ander vindt ze passend, zoals bijvoorbeeld sproetjes. De meeste pigmentvlekken ontstaan door de zon en zorgen er vaak voor dat je er ouder uit ziet. Omdat pigment een ophoping is van melanine wat diep in de huid ontstaat en langzaam naar boven verschuift, kan pigment oppervlakkig aanwezig zijn, maar ook dieper gelegen. We hebben melanine in onze huid nodig om ons te beschermen maar we willen liever geen ontsierende vlekken. 

 

Gelukkig kunnen we aan pigmentvlekken heel veel doen, ook thuis! We hebben een eenvoudig stappenplan voor je opgesteld, waarin we ook meteen de belangrijkste stap hebben meegenomen: het voorkomen van pigmentvlekken!

pigment behandelen

Stap 1 - Reinigen

Het is belangrijk om de bovenste huidlaag elke dag goed schoon te houden. Reinig daarom je huid aan het einde van de dag met een milde cleanser zonder alcohol of parfum, om de PH-waarde van de huid intact te houden. Een goede PH-waarde zorgt er namelijk voor dat schadelijke stoffen minder snel binnen kunnen dringen en jouw huid in een betere conditie is. Wil je je huid nog iets extra’s geven, kies dan voor een reinigingsproduct met het ingrediënt glycolzuur. Dit noemen wij ook wel het tover-ingrediënt, met als belangrijkste kracht het oplossen van de lipidenlaag tussen de bovenste laag dode huidcellen, ofwel exfoliëren. Glycolzuur zorgt er dus voor dat de dode huidcellen laag op een veilige manier verdwijnt (in tegenstelling tot een scrub!) en jouw huid daardoor schoner en egaler toont. Voor een optimale reiniging adviseren wij de Foamer 15 van Dermaceutic.  

Stap 2 - Verzorgen

Nu de huid goed gereinigd is, neemt de huid de werkstoffen van producten beter op! Het is nu van belang om de huid goed te verzorgen met de juiste ingrediënten. Wat zijn nu de juiste ingrediënten voor een huid met pigmentvlekken? Glycolzuur, fytinezuur en vitamine C zijn werkstoffen die je niet mag missen in je verzorging. De combinatie van deze 3 ingrediënten zorgen ervoor dat de huid exfolieert en stelt de productie van melanine, het pigment dat donkere vlekken veroorzaakt, uit. Wij raden Light Ceutic van Dermaceutic aan voor in de nacht. Deze crème zorgt er namelijk voor dat de doffe huid weer gaat stralen. Een andere hele goede verzorging tegen pigmentvlekken is de Mela Cream

  • Vermindert het ontstaan van pigmentvlekken.
  • Voor een egale huid en gelijkmatige teint.
  • Reguleert de aanmaak van pigment
  • Bevordert de depigmenterende werking van de Mela Peel behandeling

Let op: deze crème mag alleen gebruikt worden op advies van een specialist.  

Stap 3 - Beschermen

Het beschermen van de huid is het allerbelangrijkste. Pigmentvlekken ontstaan voornamelijk door de zon. Wanneer je je huid dus niet goed beschermt met een zonnefactor, ontstaat er alleen maar meer pigment. Het is van belang dat je een zonnefactor gebruikt die zowel tegen uv-A als uv-B beschermt. Een goed voorbeeld van een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 50 én bescherming tegen uv-A en uv-B én op basis van een minerale filter is de Sun Ceutic van Dermaceutic. Deze is verkrijgbaar in 2 varianten: kleurloos of met een klein tintje (perfect om jouw laatste oneffenheden te verbloemen).

Thuis pigmentvlekken verwijderen

Stap 4 - Voorkomen van pigmentvlekken

Het voorkomen van pigmentvlekken kun je op verschillende manieren doen. Zoals hierboven beschreven is het beschermen van de huid de beste oplossing om pigmentvlekken te voorkomen. Vitamine C helpt ook tegen pigmentvlekken, want het heeft namelijk een oplichtende werking. Vitamine C kan je uit je voeding of voedingssupplementen halen, maar het is ook een werkstof die in veel cosmetische producten gebruikt wordt. Het is wel van belang dat het in hoge concentratie aanwezig is in je gezichtsproduct, anders vervliegt het en heeft je huid er nog niet veel belang bij. Een product met hoge concentratie vitamine C is de Dermaceutic TriVita C30 Serum. Dit serum bevat 3 verschillende soorten vitamine C, wat samen zorgt voor 30% vitamine C in het serum. Tri Vita C30 herstelt huidoneffenheden en de zonbeschadigde huid. De unieke formule van 3 verschillende vormen van vitamine C beschermt de huid tegen uv-schade en voorkomt huidveroudering.

Bestel hier jouw pigmentvlekken aanbiedingspakket!

Meer informatie over pigmentvlekken thuis behandelen? Bekijk deze video:
 

 

Gratis persoonlijk huidadvies

Wil jij graag persoonlijk advies, of wil je meer weten over één van de producten en de beste verzorging voor jouw huid? Plan dan eerst een gratis consult! Het is nu ook mogelijk om een online videoconsult in te plannen met één van onze huidtherapeuten. Informeer naar de mogelijkheden via 085-9022080 of via dit contactformulier.

Terug naar overzicht