Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Huidtherapie

De huid verzorgen in de winter


De huid verzorgen in de winter


In de koude winter maanden is het erg belangrijk dat je jouw huid goed verzorgd.  De huid verzorgen in de winter? Dit kun je op verschillende manieren doen. Door de koude lucht kan de huid erg gevoelig worden. Tijdens de wintermaanden zou je de huid erg goed moeten behandelen zodat de huid niet uitdroogt. Zeker in de wintermaanden heeft jouw huidverzorging een upgrade nodig. Hier een paar tips om de huid te verzorgen in de winter.

 

zonnebrand dermaceuticBlijf jezelf insmeren met een zonnecrème

We blijven het zeggen: smeren, smeren en nog eens smeren. Ook in de winterperiode is het belangrijk om je dagelijks te beschermen met een zonnefactor. De schadelijke UV straling is de belangrijkste veroorzaker van huidveroudering en het ontstaan van pigmentvlekken. Wij adviseren om je in te smeren met een SPF 50, zoals de Sun Ceutic van Dermaceutic. Dus: voorkom pigmentvlekken en huidveroudering en bescherm je huid ook tijdens de winter goed!

De huid verzorgen tijdens de winter? Bespaar niet op dag- en nachtcrème!

Een dag- en nachtcrème zit hopelijk al in jouw dagelijkse routine. Zo niet? Begin er gelijk mee! Schaf een goede dag en nachtcrème aan. Zodat de huid niet uitdroogt of beschadigd door de koude lucht die in de winter langs jouw gezicht schuurt. Het is ideaal als jouw dagcrème een SPF bevat zodat het jouw gezicht tegelijk beschermt tegen UV stralen. Wij raden verschillende crèmes van Dermaceutic aan voor de huid. Wil jij gericht advies over welke crème jouw huid het beste kan gebruiken? Kom dan eens langs voor een gratis en vrijblijvend consult op 1 van onze 200 locaties. Onze huidtherapeuten geven je graag persoonlijk advies.

huid verzorgen tijdens de winter Let op je voeding

Voeding in de winter kan wel eens eentonig worden. Kies voor variatie! Eet genoeg groeten en fruit. Dit is natuurlijk algemeen bekend maar wist jij ook dat zuivel- en graanproducten nadelige effecten kunnen hebben op de huid? Vermijd deze producten vooral als je last hebt van acne. Eet gezond en gevarieerd. Ook extra vitaminen slikken is geen overbodige luxe en vooral niet in de winterperiode.

Douche niet te warm

Wij snappen wel dat je in de winter lekker warm wilt douchen maar wij raden dit af! Door warm te douchen kan de (droge) huid nog droger worden. Tijdens het douchen kan je beter lauw water gebruiken en milde zeep. Zorg er voor dat je niet alleen je gezicht maar ook je lichaam goed insmeert.

Niet meer scrubben

Verminder of stop met scrubben. Doordat de huid al beschadigd is door de kou is het niet verstandig om te gaan scrubben. Scrubben kan er voor zorgen dat de huid extra beschadigt en hierdoor nog droger of stugger wordt. Heb jij toch zin in een extraatje voor je huid, gebruik dan een hydraterend masker voor het gezicht. Deze zal jouw huid beter doen dan scrubben.

huidveroudering voorkomenBlijf genoeg drinken

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. De huid verzorgen in de winter? Blijf genoeg water drinken. Drink twee liter water per dag zodat jij en jouw huid lekker gehydrateerd kunnen blijven. De lucht is erg droog in de winter waardoor jouw huid ook droger wordt. Zorg daarom voor genoeg hydratatie. Water drinken is zeker een belangrijke factor.

Verlos jouw huid van pigmentvlekken

Heb jij last van pigmentvlekken, rosacea, rode plekjes of acne? In de winter kunnen wij deze problemen het beste behandelen, bijvoorbeeld door middel van een laserbehandeling tegen pigmentvlekken. Door dat de zon veel minder schijnt dan in de zomer kunnen wij veel meer behandelingen uitvoeren met verschillende lasers en peelingen. Door dat de huid veel minder last heeft van UV stralen zijn de resultaten van uw behandeling veel sneller zichtbaar. Maak dus snel een afspraak voor een gratis consult of bel gerust naar 085 902 20 80 voor meer info.

rosacea behandeling

Meer weten over de huid verzorgen in de winter? Check dan onze andere blogs!

Meer weten over Cosmetique Totale of ben je geïnteresseerd in een gratis consult? Maak dan snel een afspraak via dit contactformulier. Met meer dan 200 locaties is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt!

Terug naar overzicht