Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Ervaring zonneschade behandeling | Cosmetique Totale

Een paar weken geleden kwam Anneke langs bij Cosmetique Totale en zij gaf aan zich erg te storen aan de zonneschade en pigmentvlekken (Actinische Keratose) die zij had opgelopen op het decolleté. Zonneschade wordt veroorzaakt door het effect van UV straling en wordt gezien als een voorstadium van huidkanker. Zowel om deze reden, maar ook omdat de huid er ouder uit ziet, liet Anneke een laserbehandeling doen. In deze blog lees je haar ervaring met een zonneschade behandeling.

laserbehandeling pigment

Kun je iets vertellen over het probleem waar je mee zat? Waarom stoorde je jezelf er zo aan?

Ik had de laatste paar jaar veel zonneschade bij mijn decolleté, met donkere pigmentvlekjes en een soort korstjes die op de huid lagen, die er maar niet afgingen. Ik heb diverse scrubs geprobeerd, maar dit hielp niet. Bij een wat open decolleté zag dat er heel rimpelig en oud uit.

Hoe ben je bij Cosmetique Totale terecht gekomen?

Via een vriendin die mij aanraadde om langs een huidtherapeut te gaan. Na een beetje online gezocht te hebben, kwam ik uit bij Cosmetique Totale. Omdat de huidtherapeuten op veel verschillende locaties komen, was er ook een locatie bij mij in de buurt waar ik terecht kon.

laserbehandeling zonneschade

Er vond een intakegesprek plaats met de huidtherapeut. Hoe vond je dit gaan? 

Ik wist van tevoren niet zo goed wat mij te wachten stond, dus vond ik het fijn om eerst een intakegesprek te hebben voordat er behandeld werd. De huidtherapeut heeft alles heel goed en uitgebreid uitgelegd en dit gaf mij gelijk een goed gevoel. 

Kun je iets vertellen over de behandeling die je daarna hebt gehad?

De behandeling deed in het begin niet zeer. De huidtherapeut vroeg of ik liever meerdere maar dan laag gedoseerde behandelingen wilde of gelijk wat intenser (dan zou ik sneller resultaat zien). Ik koos voor het laatste, want ik zou graag snel resultaat willen zien. De behandeling bestond uit twee delen: laseren en wegbranden. Het laseren was goed vol te houden, ik voelde wat warmte en prikjes wanneer er geflitst werd, maar dat deed niet echt zeer. Het coaguleren van de verheven plekjes was wel wat gevoeliger, maar dit zijn juist de plekjes waar ik me zo aan stoor. De huidtherapeut vroeg telkens of het nog vol te houden was. Gelukkig kon er tussendoor af en toe even gepauzeerd worden wanneer het te gevoelig werd.

zonneschade behandeling zapper

Hoe ging het de dagen na de behandeling? 

Het eerste uur na de behandeling voelde het aan alsof de huid verbrand was door de zon. Het gloeide, maar na een paar uur was dat gevoel weg, ook door de nabehandelingscrème die erop was gesmeerd. De volgende dag was mijn huid nog erg gevoelig en kwam er uit de brandplekjes wat wondvocht. Na 3 à 4 dagen kwamen de eerste zwarte vlekjes, dit was volgens de huidtherapeut precies de gewenste reactie. De huid begon er de dagen erna steeds beter uit te zien, alleen het was nog wel een beetje rood. Na anderhalve week waren de korstjes verdwenen en ben ik het gaan behandelen met de Foamer 15. Hierdoor werd de huid nog gladder. Verder blijf ik het dagelijks goed insmeren met K Ceutic crème. 

Wat vind je van het resultaat na de eerste zonneschade behandeling?

Ik vind het resultaat nu al erg mooi geworden voor een eerste behandeling. Misschien dat er nog een behandeling nodig is om de laatste oneffenheden, met name de opliggende huidkorstjes, te verwijderen. Maar eerst laat ik mijn huid nog wat verder herstellen.

zonneschade behandeling

Voor de behandeling

zonneschade laserbehandeling

Het herstelproces: dieper gelegen pigment wordt zichtbaar donker en wordt daarna door het lichaam afgevoerd.

resultaat zonneschade laserbehandeling

Resultaat 6 weken na de eerste behandeling

Zou je andere mensen Cosmetique Totale aanraden? Zo ja, waarom?

Ja ik zou Cosmetique Totale zeker aanraden bij andere mensen. Vooral omdat de huidtherapeuten heel vakkundig zijn. Vaak weet je niet dat je met een relatief eenvoudige behandeling (dus geen operatie of iets dergelijks) zo’n mooi resultaat kunt krijgen. En als laatste maar ook een belangrijk aspect is dat de mensen die bij Cosmetique Totale werkzaam zijn, allemaal heel vriendelijk zijn en er een prettige sfeer hangt.

Ervaring zonneschade behandeling

Ervaring zonneschade behandeling geeft jou een goed beeld wat je kan verwachten.
Wil je hier meer over weten? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een gratis consult.
Of bel 085-9022080 voor meer informatie.

behandeling zapper Cosmetique Totale