Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Huidtherapie

7 Feiten en fabels over de huid


7 Feiten en fabels over de huid

Je komt het overal tegen: tips om je huid goed te verzorgen. Toch kun je je afvragen of alles wat je leest nou echt waar is, of dat het eigenlijk fabels zijn. Hebben we al die crèmes allemaal nodig? Of zijn dit allemaal fabels om ons meer te laten kopen? Wij hebben 7 feiten en fabels over de huid op een rijtje gezet!

Feiten of fabels over de huid?

1. Je hoeft alleen een zonnebrandcrème te smeren als de zon schijnt of als je in de zon gaat liggen.

Fabel!
Zonnebrandcrème zou in je dagelijkse routine moeten zitten! Zelfs als het bewolkt is zou je een SPF moeten gebruiken. De zon is heel schadelijk voor de huid, hierdoor ontstaan onder andere pigmentvlekken en rimpels. Ook versnelt de zon huidveroudering. Een goede zonnecrème is vanaf SPF 50! Dan ben je pas echt beschermd tegen de zon.

 

feiten en fabels over de huid

2. Olie op je gezicht smeren is een goed alternatief voor een dagcrème.

Fabel!
Oliën zoals kokosolie en babyolie zijn helemaal niet goed voor de huid. Er ontstaat een dikke laag op je huid, waardoor deze snel verstopt raakt. Hierdoor kunnen er veel pukkels en mee-eters ontstaan. Ook hydrateert een olie niet even goed als een dagcrème, want de huid kan het moeilijker opnemen. Het gevolg? De huid wordt alleen maar droger!

3. Veel water drinken is belangrijk voor de huid.

Feit!
De huid heeft veel vocht nodig. Anders wordt de huid droog en kan het sneller gaan verouderen. Het is belangrijk om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Naast dat het de huid beter hydrateert, zul je ook minder last krijgen van onzuiverheden.

4. Als een puistje een geel of wit puntje heeft, kun je hem uitknijpen.

Fabel!
Je kan beter helemaal niet aan je puistjes komen. Laat het wegtrekken. Het is soms moeilijk om er vanaf te blijven maar als je het puistje uitknijpt is de kans groot dat het talg dieper in de huid gaat zitten. Heb je echt veel last van puisten (acne) maak dan een afspraak bij de huidtherapeut.5. Je moet veel groenten en fruit eten voor een gezonde, mooie huid.

Feit!
Eet voldoende groente en fruit. Dit bevat namelijk veel antioxidanten, zink en selenium. Goede voorbeelden hiervan zijn appels, druiven, pruimen, bessen, mandarijnen, uien, kool en bonen. Eet ook minder suiker want van suiker wordt je huid alleen maar slechter!

6. Gebruik alleen make-up op waterbasis.

Feit!
Make-up op oliebasis kan de huid verstoppen. Gebruik make-up op waterbasis en make-up zonder alcohol. Ook is het belangrijk dat je de huid goed reinigt aan het einde van de dag. Zorg dat er geen resten van de make-up op je huid blijven, dit kan voor verstoppingen zorgen.

feiten en fabels over de huid

7. Ga naar de huidtherapeut.

Feit!
Als je last hebt van een onzuivere huid of andere huidproblemen is het belangrijk dat je naar een huidtherapeut gaat. Deze kan jou helpen! De oplossing is soms makkelijker dan jij voor ogen had. Ook als je geïnteresseerd bent in een opfrissende peeling of laserbehandeling, kun je bij ons terecht! Wij bij Cosmetique Totale zijn ervaren met verschillende huidproblemen en werken alleen met de beste producten en ervaren HBO-huidtherapeuten.

Meer weten over huidproblemen? Check dan onze andere blogs!

Meer weten over Cosmetique Totale of ben je geïnteresseerd in een gratis consult? Maak dan snel een afspraak via dit contactformulier. Met meer dan 200 locaties is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt!

Terug naar overzicht