Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Fibromen en ouderdomswratjes

Wat zijn fibromen en ouderdomswratjes?

Fibromen, ook wel ouderdomswratjes of steelwratjes genoemd, zijn goedaardige huidgezwellen. Het zijn kleine, zachte bobbeltjes die over het hele lichaam kunnen voorkomen. Fibromen zijn vaak huidskleurig of lichtbruin van kleur. Vooral in de hals, onder de oksels, onder de borsten en in de liezen komen ze voor. 

Zapper coagulatie

Hoe kan ik fibromen en ouderdomswratjes verwijderen?

Fibromen zijn gemakkelijk te verwijderen. Het verwijderen van fibromen of ouderdomswratjes doen we door middel van coagulatietherapie. Coagulatie is een veilige en doeltreffende manier om goedaardige huidbultjes weg te halen. Plekjes worden zeer nauwkeurig aangestipt zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen. Coagulatie is geschikt voor wratten, steelwratten, fibromen, goedaardige huidbultjes, xanthelasma (cholesterol ophopingen rond ogen) en andere plekjes.Zapper fibromen verwijderen


Hoe werkt een coagulatie behandeling? 

Voorafgaand aan de behandeling vindt een consult met de huidtherapeut plaats. Wanneer door de huidtherapeut is vastgesteld dat de huidafwijking geschikt is om met coagulatie te verwijderen, wordt de te behandelen plek ontsmet met alcohol. Vervolgens branden we met het coagulatieapparaat (de Zapper) het ouderdomswratje weg. Het weefsel ‘verdampt’ en er blijft een brandwondje over. Het is van belang om de gehele fibroom te verwijderen, anders groeit deze weer aan. In het gelaat geneest het wondje meestal binnen 10 dagen volledig, op andere plekken van de huid kan het tot 3 weken duren voordat het genezen is. De plekjes zijn in de meeste gevallen na één behandeling weg.

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat je daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en je verwachtingspatroon.