Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Matrix IR ‘Fractionele laser rimpel reductie’

Een effectieve en veilige anti-rimpelbehandeling voor een zachte, gladde en jonge huid!Matrix IRMatrix IR

Met de tijd tekent het leven zich op onze huid en de huid verandert met de jaren. Zij verliest het vermogen om vocht en elasticiteit te behouden. De huid zakt en er ontstaan lijntjes en plooien. De revolutionaire Matrix IR Fractionele laser behandeling stelt u in staat om uw frisse, jeugdige huid op een comfortabele en veilige manier te behouden.

Binnen de geneeskunde en (plastische) chirurgie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van (diode)lasertechnieken en technieken op basis van radiofrequentie, maar uniek is de combinatie hiervan. Matrix IR gebruikt een optimale interactie tussen diode laser (915 nm) en bipolaire radiofrequentie. Het grote voordeel hiervan is de hoge effectiviteit met een minimale hersteltijd.

De Matrix IR vermindert direct rimpels en lijntjes door in de dermis collagene en elastine vezels te herstructureren. De vezels trekken samen en er ontstaat een huidverstrakking. Door het stimuleren van de collageensynthese verbetert de huid ook op lange termijn, voor een langdurige jeugdige uitstraling.

Voor wie is de fractionele laser behandeling geschikt?

Mensen die zoeken naar een veilige en effectieve (niet-ablatieve) faceliftmethode voor het verminderen van rimpels en littekens, zonder injecties en/of ingrijpende operaties zijn goede kandidaten voor de Matrix IR.

Matrix IR is niet geschikt tijdens een zwangerschap of bij het gebruik van roaccutane in de afgelopen 3 maanden. De Fractionele laser behandeling is ook niet geschikt voor patiënten met een pacemaker, een interne defibrillator, patiënten met metalen implantaten, diabetes, een auto-immuunziekte, geschiedenis van een koortslip of gevaarlijke permanente fillers in het te behandelen gebied.

Hoe werkt een fractionele laser behandeling?

Bij aanvang moet de huid schoon en vrij van make-up en crèmes zijn. U neemt plaats in de behandelstoel. De huidtherapeut bekijkt en reinigt uw huid. Er wordt een koele, geleidende gel aangebracht op het te behandelen gebied. Op deze gel worden een reeks van gecombineerde laser en radiofrequente pulsen toegepast om de rimpels te verminderen. De pulsen worden omschreven als warme prikjes/kneepjes maar ze zijn desondanks te verdragen zonder verdovende crèmes of middelen. Elke puls verwarmt op 1-2 mm diepte specifiek de dermis. Hierdoor ontstaat contractie van de collagene en elastine vezels en wordt de collageensynthese gestimuleerd waardoor de huid zal verstrakken en rimpels zullen verminderen. Na de behandeling wordt de gel van de huid verwijderd en er wordt een verzorgend product aangebracht. De huid kan lichtrood en/of wat gezwollen zijn na de behandeling. Dit is vaak na enkele uren verdwenen. De huidtherapeut zal u een herstellende crème en/of camouflageproduct adviseren.

Hoeveel laser behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig, met een interval van 4 weken. Om het optimale resultaat te behouden, mag de behandeling elk halfjaar herhaald worden.

Wat zijn de risico’s

Tijdens de behandeling kunt u licht ongemak ervaren als een warme, knijpende sensatie. Dit gevoel houdt na de behandeling niet aan. Na de behandeling is er een milde roodheid te zien en de huid kan lichtgezwollen zijn. Dit zal in de uren na de behandeling verminderen.

Het is zeer ongewoon, maar er is een klein risico op het ontwikkelen van een huidwond, die kan leiden tot een permanent litteken of een depressie.

Welk resultaat mag ik verwachten?

– Vermindering en ontspanning van fijne lijntjes en diepere plooien (zoals fronsrimpels, kraaienpootjes, neuslipplooien en marionetlijntjes).
– Stimulatie van collageensynthese.fractionele laser
– Versteviging en verstrakking van de huid.
– Vermindering van littekens.
– Verbetering van de huidtextuur.
– Gladdere en elastischere huidstructuur.

Over het algemeen wordt het resultaat zichtbaar na 2-3 behandelingen maar mogelijk al na de eerste behandeling. Het totaal aantal behandelingen hangt af van de conditie van uw huid. Voorafgaand aan de behandeling krijgt u altijd een gratis en vrijblijvend consult met een van onze huidtherapeuten.

Wat is het verschil met ander laserbehandelingen?

Matrix IR combineert diode laser (915 nm) met bipolaire radiofrequentie. Diode laser 915 nm wordt niet geabsorbeerd door water en is geschikt voor een diepere penetratie dan bij lasers op basis van andere golflengtes. Het werkt tot diep in de dermis zonder het beschadigen van de epidermis. Radiofrequentie zorgt voor maximaal resultaat zonder verhoogde risico’s of bijwerkingen.

Mag ik de Fractionele laserbehandeling combineren?

De Matrix IR is zelfs zeer geschikt om te combineren, lees hiervoor de informatie over de Triniti™.

Door wie wordt de behandeling uitgevoerd?

De HBO-opgeleide huidtherapeuten bij Cosmetique Totale zijn allemaal BIG-geregistreerd en opgenomen in het kwaliteitsregister. De huidtherapeuten bij Cosmetique Totale zijn tevens lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Zij zijn gespecialiseerd in de medische ELOS en eMatrix techniek. Een behandeling bij Cosmetique Totale wordt daarom ook veelal vergoed.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een Matrix IR behandeling zijn afhankelijk van meerdere factoren. De huidtherapeut kan samen met u een persoonlijk behandelplan opstellen. Neem contact op voor het maken van een vrijblijvend consult.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Cosmetique Totale heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts, dermatoloog of medisch specialist (enige uitzonderingen daar gelaten). Onze specialisten zijn direct toegankelijk, zij kunnen u een verwijzing geven indien de zorgverzekeraar daarom vraagt.

Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. In uw zorgverzekeringspolis kunt u zien of en in welke mate u een behandeling vergoed krijgt. U kunt ook telefonisch contact opnemen met uw contactpersoon bij uw zorgverzekeraar om na te gaan welke vergoeding er voor u geldt.

Wist u dat verzekerde zorg bij Cosmetique Totale niet van uw eigen risico afgaat?! In uw polis staat tot welk bedrag u een acne-, camouflage-, litteken- of pimentbehandeling vergoed krijgt.

Na de behandeling bij de huidtherapeut krijgt u de factuur toegestuurd die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Vervolgens krijgt u de vergoeding waar u recht op heeft op uw rekening gestort. Het is dus niet meer nodig om voor deze handeling een extra bezoek te brengen aan uw huisarts voor een verwijsbrief.