Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Wat is een fruitzuurpeeling?

fruitzuurpeeling (glycolzuur)De term peeling komt van het Engelse “peel” en betekent letterlijk “de huid afpellen”. Een fruitzuurpeeling is een effectieve manier om de huid op verschillende manieren te verbeteren. Het uitvoeren van een peeling dient uiterst zorgvuldig gedaan te worden door een ervaren specialist, om complicaties zoals littekenvorming en pigmentreacties te voorkomen.

Fruitzuurpeelings bestaan in verschillende gradaties, variërend van 5-70%. De huidtherapeuten van Cosmetique Totale maken gebruik van de twee hoogste glycolzuur gradaties, 50 en 70%. Deze hoge percentages mogen alleen door erkende specialisten worden uitgevoerd zoals dermatologen en huidtherapeuten.

Van de groep AHA’s (alphahydroxyzuren), is glycolzuur het meest effectief. Ze kunnen het meest effectief in de huid werken omdat hun moleculaire structuur het kleinst is. Andere AHA’s zijn melkzuur, wijnsteenzuur, appelzuur en druivenzuur.

Glycolzuur doet de samenhang tussen de opperhuidcellen verslappen. Simpel gezegd, het lijmlaagje tussen de dode huidcellen wordt opgelost, zodat de dode huid versneld afschilfert. Daarnaast stimuleert glycolzuur de nieuwvorming van collageenvezels door de fibroblasten. Het grootste resultaat bereikt men in kuurverband.

Wanneer kies ik voor een glycolzuur fruitzuurpeeling?

Om een gladder en fijner huidoppervlak te creëren bij een grove huidstructuur (folliculaire hyperkeratosen, ichtyosen en andere hyperkeratosen). Daarnaast kunnen ook oppervlakkige pigmentvlekken worden verminderd en de fruitzuurpeeling is uitermate geschikt ter ondersteuning van acne behandelingen.

De AHA fruitzuur behandeling

De huid dient vrij te zijn van make-up en wordt gedesinfecteerd. Eventueel vindt er eerst een diepte-reiniging plaats. De fruitzuurpeeling wordt aangebracht en deze werkt één tot enkele minuten in op de huid. Als het eindpunt is bereikt, dan wordt de glycolzuurvloeistof van de huid verwijderd met koude waterkompressen. De huid wordt nabehandeld met een herstellende crème en/of een anti-zonnebrandcrème.

Wie mag een glycolzuur of fruitzuurpeeling uitvoeren?

De hoge gradaties TCA peeling, glycolzuur en fruitzuurpeelingen mogen alleen worden uitgevoerd door medisch specialisten, zoals de huidtherapeuten van Cosmetique Totale. Voorafgaand aan een medische peeling vindt een vrijblijvend intakegesprek plaats. Daarin worden uw wensen besproken en bekijkt de huidtherapeut wat de meest geschikte behandeling is voor u.

Maak een afspraak voor een gratis consult t.w.v. € 25,-
of bel ons centrale nummer 085 902 20 80