Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Glycolzuur peeling bij Cosmetique Totale

glycolzuurWat is een glycolzuur peeling? De term peeling komt van het Engelse “peel” en betekent letterlijk “de huid afpellen”. Een glycolzuur peeling is een manier om de huid te verbeteren op verschillende manieren. Het uitvoeren van een peeling dient uiterst zorgvuldig gedaan te worden door een ervaren specialist, om complicaties zoals littekenvorming en pigmentreacties te voorkomen.

Peelings bestaan in verschillende gradaties, variërend van 5% tot 70%. De huidtherapeuten van Cosmetique Totale maken gebruik van de twee hoogste gradaties van glycolzuur, namelijk 50 en 70%. Deze hoge gradaties mogen enkel worden uitgeoefend door erkende specialisten, zoals onze dermatologen en huidtherapeuten.

Van alle AHA’s (alphahydroxyzuren) heeft glycolzuur de kleinste moleculen waardoor het de huid het meest effectief kan penetreren. Andere AHA’s zijn wijnsteenzuur, appelzuur, druivenzuur en melkzuur. Glycolzuur dringt echter door tot in het epidermis, dit is de buitenste laag van de huid. Hier bevinden zich erg veel dode huidcellen. Deze dode huidcellen worden door een lijmachtige stof bij elkaar gehouden. De behandeling zorgt ervoor dat deze stof wordt opgelost zodat de huidcellen verwijderd kunnen worden. Hierdoor schilferen de dode huidcellen van de huid af waardoor de peeling ontstaat. Ook wordt het aanmaken van jonge en nieuwe huidcellen hierdoor gestimuleerd.

Samengevat houdt dit in dat glycolzuur de samenhang tussen de opperhuidcellen laat verslappen. Het lijmlaagje tussen de dode huidcellen wordt opgelost, zodat de dode huid versneld afschilfert. Daarnaast stimuleert glycolzuur de nieuwvorming van collageenvezels door de fibroblasten. Uit onze ervaring is gebleken dat het grootste resultaat wordt bereikt bij behandelingen in kuurverband.

De voordelen van het gebruik van glycolzuur;

  • het verminderen van hyperpigmentatie
  • het verminderen van acnélittekens
  • het verminderen van fijne lijntjes en rimpeltjes
  • het stimuleren van de collageen- en elastineproductie

Om deze redenen is een behandeling geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een anti-age treatment, maar ook voor mensen die kampen met pigmentvlekken of ter ondersteuning van acne behandelingen.

Heeft u interesse gekregen in een behandeling? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak bij een van onze vestigingen door heel Nederland.

Maak een afspraak voor een gratis consult t.w.v. € 25,-
of bel ons centrale nummer 085 902 20 80