Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Zes tips tegen een droge huid

Eeen droge huid komt in alle seizoenen voor. In de winter heeft je huid meer last van de kou en de in de zomer is het juist de zon en de air conditioning die je huid uitdroogt. Wij geven je een aantal tips hoe jij je huid het hele jaar door in goede conditie houdt.

 

1. Gebruik een dagcrème

huid tips herfstNiets is zo fijn als een dagcrème die jouw huid de hele dag beschermt. Zeker wanneer het buiten kouder wordt, is het aan te raden om een wat dikkere crème te gebruiken dan de dagcrème die je in de zomer gebruikt. Regen Ceutic van Dermaceutic is een perfect voorbeeld van een volle dagcrème, speciaal voor de herfst en winter. Deze dagcrème is voor ieder huidtype geschikt.

 

2. Drink voldoende water

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: water drinken is belangrijk. Water hydrateert het lichaam en dus ook de huid. Water speelt een grote rol bij de zuivering van het lichaam. Onze nieren hebben veel vocht nodig om afvalstoffen af te voeren. Meer water drinken is dus meer afvalstoffen kwijtraken. Je zult dit ook merken aan je huid: je krijgt bijvoorbeeld minder snel last van acne.

3. Douche niet te heet

peeling vitamine c

Douche niet te warm én niet te lang. Bij voorkeur niet langer dan 10 minuten en op lichaamstemperatuur (37 graden). Te warm water kan namelijk de huid uitdrogen en dit kan jeuk en tintelingen veroorzaken.

 

 

4. Herstel van zonneschade

In de zomer heeft jouw huid het zwaar gehad door de hoeveelheid zon waaraan hij is blootgesteld. Ook wordt in de zomer de huidlaag dikker en heb je meer kans op een droge huid en acne. In de periode na de zomer, wanneer je je bruine kleurtje een beetje begint te verliezen, wordt ook de zonneschade zichtbaar. Nu is het juist de tijd om dit aan te pakken, bijvoorbeeld door een peeling.

5. Geef je huid een boost met een vitamine C peeling

Zoals we hierboven al schreven, heeft je huid het zwaar te verduren gehad tijdens de zomer. Een medische peeling is nooit een slecht idee als je je huid een boost wil geven, maar zeker in deze periode kan je huid het goed gebruiken. De vitamine C peeling is een oppepper voor de huid na de zomer en zit boordevol antioxidanten zoals amandelzuur en vitamine C. Hierdoor krijg je weer een stralende huid!

lycogel

6. Blijf smeren!

Ook al is de zomer voorbij, de zon kan nog steeds flink schijnen. En ook in deze periode is het belangrijk om je huid te beschermen tegen UV straling. Dit doe je door je in te smeren met een zonnebrandcrème zoals Sun Ceutic van Dermaceutic. Vind je het fijn om make-up producten te gebruiken waar tevens ook een beschermde factor in zit? Bekijk dan eens de producten van Lycogel en Colorescience.

Is het inmiddels winter? Lees dan hoe u uw huid het beste kunt verzorgen in de winter of in de lente.

Wil jij je huid nog wat extra’s geven? Naast de peelings kun je bij Cosmetique Totale ook terecht voor diverse laserbehandelingen. Wist je trouwens dat de herfst ook de ideale periode is om te beginnen met laserontharen? Dan ben jij volgende zomer definitief van ongewenste haargroei verlost!

Heb je naast de zes huid tips nog vragen? Stel die dan aan onze ervaren huidtherapeuten via onze chat, tel 085-9022080 of via ons contact formulier