Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Huidverzorging

Huidverzorging in de lente


Huidverzorging in de lente

Heerlijk! De lente is begonnen! Het zonnetje begint te schijnen en we proberen elke zonnestraal mee te pakken. Veel mensen denken dat ze hun huid pas goed hoeven in te smeren als het echt warm is buiten. Maar vergis je niet! Ook in de lentemaanden kan de zon al erg krachtig zijn. 

De zon heeft een positieve en negatieve invloed op de huid. De positieve kant is de opname van vitamine D. Dit hebben we nodig voor onze botten en gebit. Maar een blootstelling aan te veel uv-straling kan op langere termijn een negatief effect hebben. Het kan een zonneallergie of zelfs huidkanker bevorderen. Om de risico’s zo laag mogelijk te houden is het van belang om tussen 12:00 en 15:00 uur de zon te mijden en je goed te beschermen met een SPF. Naast het gebruik van een goede SPF is het ook belangrijk om je huid met andere producten goed te blijven verzorgen.

Huidverzorging voorjaar

Hoe verzorg je jouw huid in de lente?

In de lente en zomer gebruiken we andere producten voor onze huid dan in de winter. Wij geven je graag een aantal tips hoe je jouw huid in de lente het beste kunt verzorgen. Bekijk hieronder ons stappenplan, inclusief de ingrediënten die van belang zijn!

 

Stap 1: De huid reinigen

Het is belangrijk om je huid elke ochtend en avond goed te reinigen. Kies voor een milde cleanser zonder alcohol of parfum, zodat de PH-waarde van de huid intact blijft. Een goede PH-waarde zorgt er namelijk voor dat schadelijke stoffen minder snel binnen kunnen dringen en jouw huid in een betere conditie is. Kies verder voor ingrediënten zoals zink en xylitol om de vochtbalans in jouw huid te reguleren én ervoor te zorgen dat de huid niet droog en trekkerig aanvoelt. Een goede optie voor een milde reiniging is de Advanced Cleanser. De Advanced Cleanser is een zachte mousse die uitermate geschikt is voor elk huidtype.

 • Soort: reinigingsmousse 
 • Ingrediënten: xylitol, zink en glycerine
 • Wanneer: Ochtend en avond 
 • Hoe te gebruiken: Breng de cleanser aan op de vochtige huid. Masseer één pompje zacht in de huid en spoel het vervolgens af.


Stap 2: Exfoliëren met zuren

Na het reinigen van de huid, kun je een stapje verder doen door de huid te exfoliëren met zuren. Kies hierbij voor een reiniger op basis van glycolzuur. Glycolzuur noemen wij ook wel het tover-ingrediënt, met als belangrijkste kracht het oplossen van de lipidenlaag tussen de bovenste laag dode huidcellen, ofwel exfoliëren. Glycolzuur zorgt ervoor dat de dode huidcellen en onzuiverheden op een veilige manier verdwijnen (in tegenstelling tot een scrub!) en jouw huid daardoor schoner en egaler toont. 
Wij kiezen voor de Foamer 15. Deze exfoliant bevat 15% glycolzuur. Na het gebruik van de Foamer 15 is jouw huid helemaal gereinigd en goed voorbereid om de werkzame stoffen van andere producten op te nemen.  

 • Soort: Foamer
 • Ingrediënten: Glycolzuur
 • Wanneer: Ochtend en/of avond
 • Hoe te gebruiken: Breng één pompje Foamer 15 aan op een schone, droge huid en masseer het goed in. Spoel het gezicht na 2 minuten af, of wanneer je een tintelend gevoel krijgt. Heb je een gevoelige huid? Dan is de Foamer 5 een aanrader.Stap 3: De huid verzorgen

Na het reinigen en exfoliëren is de huid helemaal klaar om de werkzame stoffen uit andere producten op te nemen. In de lente periode raden wij aan om een product met een hoge concentratie vitamine C te kiezen. Vitamine C is krachtig tegen pigmentvlekken en huidveroudering en dus zeker een aanrader voor de lente! Een goed voorbeeld hiervan is de TriVita C30. Dit is het eerste serum dat 30% vitamine C bevat. Het is een krachtige formule met 3 soorten vitamine C, welke elkaar versterken tot een ultiem product tegen zonschade

 • Soort: Serum
 • Ingrediënt: Vitamine C
 • Wanneer: Ochtend of avond 
 • Hoe te gebruiken: Gebruik Trivita C30 als een serum voor overdag of in de nacht op een schone en droge huid.

Lente huidverzorging
Een ander product waar een hoge concentratie vitamine C in zit, is de C25 Cream. Deze zet je in als dag- of nachtcrème en bestrijdt de eerste tekenen van huidveroudering zoals rimpels, fijne lijntjes en hyperpigmentatie. 

 • Soort: Dag en nacht crème
 • Ingrediënt: vitamine C, vitamine A, vitamine B5, vitamine E en polyfenolen
 • Wanneer: Ochtend en avond
 • Hoe te gebruiken: Dagelijks een pompje aanbrengen.


Stap 4: De huid beschermen

Een goede SPF is een must tijdens de lente en zomermaanden. Het biedt een hoge bescherming tegen schadelijk uv-licht. Hierdoor voorkom je tekenen van huidveroudering. Kies voor een zonnebrand met een minerale filter die beschermt tegen zowel uv-A als uv-B straling. Een voorbeeld hiervan is de Sun Ceutic 50+. Sun Ceutic bevat een unieke formule met een krachtige stamcel stimulator en herstellend vermogen en beschermt jouw huid tegen huidveroudering en pigmentvlekken.

 • Soort: Zonbescherming 
 • Ingrediënt: Hyaluronzuur en minerale filters.
 • Wanneer: Dagelijks
 • Hoe te gebruiken: 2 pompjes aanbrengen 10 minuten voordat je de zon in gaat. Elke 2 uur herhalen en nadat je in aanraking bent geweest met (zwem)water.
   

Sun Ceutic Dermaceutic


Meer lezen over het belang van een goede zonnebrandcrème? Lees dan ook deze blog!

Of wil je graag persoonlijk advies over welke producten geschikt zijn voor jouw huid(type)? Neem dan contact met ons op via 085-9022080 of vul dit contactformulier in. Onze huidtherapeuten staan graag voor je klaar!

Terug naar overzicht