Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Injectables (botox en fillers) bij Cosmetique Totale

Zie jij er vermoeid uit, ook al heb je heerlijk geslapen? Of hoor je weleens dat je boos kijkt, ondanks dat je je helemaal niet zo voelt? Naarmate we ouder worden merken we steeds vaker dat hoe we eruitzien niet altijd meer in lijn is met hoe we ons voelen. Gelukkig is het allang niet meer nodig om dan bij de pakken neer te gaan zitten. Voor een jeugdige frisse uitstraling of het aanpakken van die vervelende fronsrimpel bieden injectables een mooie oplossing!

Wat zijn injectables?

Injectables is de verzamelnaam voor fillers en spierverslappers (botox) die met een naald in de huid worden aangebracht, met als doel om rimpels op te vullen of te laten vervagen. Naarmate we ouder worden verandert het volume in ons gezicht. Met fillers kan het volume in je gezicht worden teruggebracht en worden de rimpels gladder gemaakt. Als de rimpels juist worden veroorzaakt door het onwillekeurig aanspannen van spieren in het gelaat - denk aan de welbekende fronsrimpel, kraaienpootjes of rimpels op het voorhoofd - dan biedt botox een uitkomst. Met botox is het mogelijk de spierspanning te verminderen waardoor de rimpels vervagen en (spannings-)hoofdpijn verdwijnt. 

Injectables botox fillers Cosmetique Totale

Wat is botox precies en hoe werkt het?

Botuline toxine (botox) is een neurotoxine dat het samentrekken van de spier bemoeilijkt. Het is een natuurlijk eiwit dat op de zenuwcellen werkt, waardoor spieren verslappen en rimpels vervagen. De duur van het resultaat verschilt per persoon, maar het resultaat is over het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar.

Botox wordt, in een kleine dosis, direct onder de huid in de spieren geïnjecteerd om de rimpels te verminderen of te laten verdwijnen. Ook wordt botox gebruikt om overmatige transpiratie in het okselgebied te verminderen en om spanningshoofdpijn en migraineklachten te verminderen. Het blokkeert specifiek de zenuwimpuls, waardoor de spieren, die verantwoordelijk zijn voor de rimpels, direct ontspannen. De overige zenuwfuncties van de huid worden niet aangetast, waardoor je je gevoel in je gezicht niet kwijtraakt. Na de ingreep kan je huid wat rood of gezwollen zijn, maar dit trekt enkele uren na de behandeling weg. Het voordeel is dat je direct na de behandeling naar huis kunt en verder kunt gaan met je dagelijkse bezigheden. Na drie à vier weken is het optimale resultaat zichtbaar en heb je weer die jeugdige uitstraling van toen.

En hoe werken fillers?

Heb je last van wat diepere rimpels en wil je je jeugdige gezicht terug? Dan vormen fillers de perfecte oplossing. Fillers worden gebruikt om diepere rimpels weg te werken door ze ‘op te vullen’. Het wordt voornamelijk toegepast onder de ogen en in de onderste helft van het gezicht. Het resultaat van fillers is langer zichtbaar dan bij injecties met botox. Fillers worden langzaam door het lichaam afgebroken, maar de resultaten blijven tot ongeveer een jaar zichtbaar. Hierdoor vormen fillers een zeer goede en langdurige oplossing tegen rimpels of plooien.

Voor welke oplossing kan ik het beste kiezen? Botox of fillers?

Zowel op het gebied van botox als van fillers zijn er verschillende mogelijkheden. Bij Cosmetique Totale werken wij met plastisch chirurgen en dermatologen die zich hebben gespecialiseerd in de mogelijkheden van injectables. De medisch specialist bespreekt tijdens een gratis consult wat jouw wensen zijn en zal op basis van een analyse van de huid samen met jou bepalen welke behandeling het beste bij je past. Omdat onze medisch specialisten net als onze huidtherapeuten altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technieken staat veiligheid en betrouwbaarheid voorop. En door deze duurzame samenwerking tussen medisch specialist en huidtherapeut kun je bij Cosmetique Totale snel het door jou gewenste resultaat behalen.

Dr Patrick Khoe

Meer weten of gelijk een afspraak maken?

Wil jij meer weten over wat een behandeling met injectables voor jou kan betekenen? Maak dan nu een afspraak voor een gratis consult met onze plastisch chirurg of dermatoloog t.w.v. €75. Tijdens dit consult zal de medisch specialist jou rustig en duidelijk informeren over welke behandeling het beste bij jou past.