Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Behandelen met IPL

Intense Pulse Lightening, ook wel IPL genoemd, wordt net als laser ingezet om bepaalde structuren, zoals rode, gesprongen vaatjes, couperose, roodheid, pigmentvlekken, acne en ongewenste haargroei te behandelen zonder omliggende huid te beschadigen. Bij Cosmetique Totale maken we gebruik van IPL apparatuur gecombineerd met radiofrequentie.

IPL behandeling

Hoe werkt een behandeling met IPL?

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gedesinfecteerd. Vervolgens wordt een laagje verkoelende gel aangebracht. De huidtherapeut zet het handstuk van de IPL systematisch op de huid, zodat het hele gebied behandeld kan worden. Het handstuk van de IPL zendt flitsen uit in een breed lichtspectrum. De IPL zendt het licht uit naar een doel chromofoor, waar het licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte ontwikkeling leidt tot een vernietiging, waardoor je voorgoed af kunt rekenen met storende vlekjes, pigmentvlekken, rode/gesprongen vaatjes, couperose en beharing. Vanwege het brede lichtspectrum kan IPL meerdere doelen tegelijk behandelen.

IPL behandeling pigmentvlekken

Kun je rode vaatjes en pigment behandelen met IPL?

Ben jij die rode konen en/of ontsierende, bruine vlekjes ook helemaal zat en heb je geen zin meer om uit te leggen waar die rode kleur vandaan komt? Dan is een IPL behandeling iets voor jou! Het licht van de IPL richt zich op de rode kleurstof die aanwezig is in de huid en de vaatjes. Licht wordt in dieper gelegen huidlagen omgezet in warmte. Door de warmte vindt er een stollingsmechanisme in de vaatwanden plaats, waardoor vaatjes vernauwen en verdwijnen.

Resultaat pigmentbehandeling IPL


Het mooie aan een behandeling met IPL is dat roodheid en pigmentvlekken gelijktijdig behandeld kunnen worden. Een IPL behandeling is dus echt een 2-in-1 behandeling. Hoe kan dat? De rode, vaatjes en het pigment in pigmentvlekken liggen vrijwel op hetzelfde huidniveau! Dit maakt de behandeling ook zeer effectief voor bruine vlekjes, ouderdomsvlekken en zonschade. De bruine kleur in de vlekjes nemen, net als de rode kleurstof, het licht van de IPL op. Elke flits breekt
specifiek het pigment van de pigmentvlekken af. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het type pigment en roodheid. Doorgaans zijn er 3-5 behandelingen nodig, met tussenpozen van 3-6 weken.

Couperose behandeling IPL
 

Kun je acne behandelen met IPL?

Naast de acne behandelingen is ook een IPL behandeling effectief bij acne. Door de behandeling wordt de acne bacterie (p. acnes) vernietigd en de talgproductie gereduceerd. Hierdoor krimpen de talgklieren en raken ze minder snel verstopt. De IPL kan dus niet alleen rode, acne plekjes weghalen, maar gaat ook het ontstaan van ontstekingen tegen. Dit maakt de behandeling ook geschikt voor een actieve acne. Afhankelijk van het type acne zijn er 6-10 behandelingen nodig met tussenpozen van 1-3 weken.

Kun je blonde haren verwijderen met IPL?

Definitief van je haren af, wie wil dat nou niet? Vergeet die pijnlijke harsbehandelingen en eindeloze epileersessies. De gecombineerde IPL rekent definitief af met ongewenste haargroei. Door de doeltreffende combinatie van IPL energie en radiofrequentie kunnen niet alleen zwarte, donkere haren worden behandeld, maar ook blonde, rode en grijze haren. Het definitief ontharen is geschikt voor de meest gevoelige huidtype tot de donkere huid. Gemiddeld zijn er 6-10 behandelingen nodig,
met tussenpozen van 6 weken.

Blonde haren laseren

Nazorg

Na een IPL behandeling kan de huid rood gekleurd zijn en kunnen korstjes op de huid ontstaan. Om het herstel van de huid te versnellen en om ervoor te zorgen dat het resultaat na de behandeling nog sneller en beter zichtbaar is, gebruik je de kceutic. De combinatie van vitamine K, C en E zorgt voor hydratatie en herstel van de huid na esthetische behandeling. Door de zonbeschermingsfactor 50, is je huid na een IPL behandeling beschermt tegen uv-A en uv-B stralen. De K-Ceutic is daarom
onmisbaar als verzorging na esthetische behandelingen.

Is een IPL behandeling veilig?

Als je eindelijk beslist om je rode konen, pigmentvlekken of haargroei vaarwel te zeggen, is het natuurlijk wel belangrijk dat de behandeling veilig en effectief is. Er is een groot verschil in de veiligheid en effectiviteit van IPL apparatuur in Nederland. Ook de zogeheten thuis flitsapparaten worden namelijk IPL genoemd. Er zit echter wel degelijk een groot verschil in kwaliteit, effectiviteit en veiligheid tussen thuis flitsapparaten en FDA gekeurde medische apparatuur. Wat zegt zo’n keurmerk nu eigenlijk? Het FDA keurmerk zegt iets over de veiligheid, betrouwbaarheid en effectiviteit van de IPL en de behandeling. Het wordt dan ook pas toegekend aan medische apparatuur als deze door autoriteiten als veilig, betrouwbaar en effectief worden bevonden. Op deze manier kan een hoogstaande kwaliteit worden gewaarborgd. Dit in tegenstelling met thuis flitsapparaten die niet over een keurmerk beschikken.

Veilig IPL behandelen


Bij Cosmetique Totale word je uitsluitend behandeld met FDA gekeurde medische apparatuur, welke alleen door een kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut mag worden uitgevoerd. De huidtherapeuten zijn HBO-geschoold en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Als cliënt ben je daarom verzekerd van een veilige en effectieve IPL behandeling, waardoor je snel resultaat behaald.

Vind jij het ook tijd voor actie? Plan dan nu een gratis consult met één van onze huidtherapeuten. Tijdens het eerste gesprek voert de huidtherapeut een grondige huidanalyse uit en stelt ze een passend behandelplan op. Klik hier om te kijken welke locatie dicht bij jou in de buurt is.

Disclaimer
Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat je daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en jouw verwachtingspatroon.