Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Litteken behandeling: Hoe kom ik van littekens af?

huidtherapeutEen litteken kan verschillende oorzaken hebben en ze kunnen overal op de huid voorkomen. Vaak zijn littekens het gevolg van een wond of operatie, maar ze kunnen ook ontstaan door acne. Helaas blijft er altijd een verschil in kleur en/of structuur zichtbaar. Gelukkig kunnen wij je helpen als jij jouw littekens liever kwijt dan rijk bent! Bij Cosmetique Totale hebben wij verschillende litteken behandelingen die worden uitgevoerd door onze HBO opgeleide  huidtherapeuten.

 

litteken behandeling

Resultaat na 1 litteken behandeling

Littekens verwijderen

Litteken behandelen? Elk litteken is natuurlijk anders en daarom hebben wij ook verschillende litteken behandelmethoden! Of het nou een operationeel litteken is, een acne litteken of een litteken van vroeger. Elk litteken en elke huid is anders. Er is altijd een persoonlijk behandelplan nodig, zodat wij jou op de meest effectieve manier kunnen behandelen en we samen de gewenste resultaten kunnen behalen. Onze huidtherapeuten maken graag een persoonlijk behandelplan op maat!

Littekens verminderen?

Onze huidtherapeuten maken gebruik van verschillende manieren om littekens te verminderen. Bij acne littekens op het gezicht maken wij gebruik van lasers en peelings waardoor de huid kan gaan vernieuwen. Bij diepere littekens op het lichaam is de laser de beste oplossing. Het laseren van littekens zorgt er voor de huid gaat vernieuwen, waardoor we mooi de structuur en de kleur van de littekens kunnen aanpakken. Littekens verminderen is zeker mogelijk en soms zal een litteken zelfs volledig verwijderen!

Litteken behandeling: wat gaat er aan vooraf?

Litteken behandeling resultaat

Resultaat na 1 acne litteken behandeling

Er zal eerst een gratis intake gesprek plaats vinden met een van onze huidtherapeuten. Al onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van littekens. Bij dit gesprek wordt vaak het behandelplan samen met de klant opgesteld, waarbij de wensen en verwachtingen worden besproken. Ook adviseert de huidtherapeut vaak producten die zullen helpen bij het behalen van het gewenste resultaat. Indien gewenst kunnen we na het intakegesprek direct starten met de litteken behandeling.

 

Litteken behandeling: laser of peeling?

Doordat de laser kleine gaatjes prikt in de huid zal er meer collageen aangemaakt worden. Dit zorgt er voor dat de huid zich gaat vernieuwen. De eerste dagen na de litteken behandeling kunnen er korstjes ontstaan op het litteken. Dit is precies wat we willen zien, want we hebben de huid aan het werk gezet! Bij een peeling wordt het gezicht eerst goed voorbereid. De peeling wordt aangebracht en na een paar minuten weer verwijderd. Een aantal dagen na de peeling  kan de huid gaan vervellen. Dit is een goed teken en betekent dat de huid aan het vernieuwen is. Er zullen vaak 2 tot 5 behandelingen nodig zijn voordat het gewenste resultaat bereikt is.

Goed om te weten:

  • De behandeling is nagenoeg pijnloos.
  • Wij werken uitsluitend met HBO huidtherapeuten.
  • Met 10 hoofdlocaties en meer dan 200 gastlocaties is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Wil jij meer weten over litteken behandeling? Check dan dit filmpje!

Interesse in een litteken behandeling? Maak dan een afspraak voor een gratis intakegesprek bij jou in de buurt of bel 085 902 20 80 voor meer info! Meer weten over andere behandelingen bij Cosmetique Totale? Lees dan verder op deze site of houd onze Instagram in de gaten.