Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Huidverzorging

Medische peeling


Wat is een medische peeling?

Een medische peeling, ook wel een chemische peeling genoemd, is een effectieve behandeling die op verschillende manieren kan worden toegepast. Wat is een medische peeling? Wat gebeurt er met de huid? Wanneer kan je een medische peeling ondergaan?

TCA medische peeling

Een medische peeling is een behandeling die wij vaak doen om de huidstructuur te verbeteren. Deze peeling wordt ook wel een chemische peeling genoemd, omdat er een chemische zuur in de peeling verwerkt zit die niet schadelijk is voor de huid. Een medische peeling dringt dieper in de huid door dan een normale scrub. De werkzame stoffen zorgen ervoor dat de bovenste huidlaag sneller verschilfert, zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat.

Er zijn verschillende soorten medische peelings, met verschillende soorten zuren. Dit zodat wij op verschillende dieptes in de huidlagen kunnen werken en verschillende problemen (zoals, (ance) littekens, pigmentvlekken of huidverbetering (fijne lijntjes)) kunnen aanpakken. Wij hebben oppervlakkige peelings en middeldiepe peelings, het verschil in deze peelings zit hem in de zuren. Zo zijn de oppervlakkige peelings op basis van AHA (fruitzuur) en BHA (beta-hydroxyzuur) en de middeldiepe peelings op basis van TCA (trichloorazijnzuur). Medische peeling op een getinte huid

Wat gebeurt er met je huid tijdens een peeling?

Om de peeling zo goed mogelijk zijn werk te laten doen is het van belang om de huid goed voor te bereiden op de peeling. Wij raden je aan om 1 à 2 weken voor de behandeling je huid elke dag te reinigen met een foamer met glycolzuur erin. Het glycolzuur in de foamer verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden, waardoor de peeling beter zijn werk kan doen.

Zoals wij hierboven al hebben uitgelegd zijn er verschillende soorten medische peelings. Iedere huid is anders en zal dus ook anders reageren op één van onze peelings. Voorafgaand aan de behandeling bespreken wij om welke peeling het gaat, de diepte en wat de hersteltijd is. Omdat een peeling vol met werkstoffen en zuren zit, kan het voorkomen dat je een paar minuten lang jeuk, prikkeling, warmte of een bijtend gevoel ervaart.  De werkstoffen dringen de huid binnen en zorgen ervoor dat het afschilferingsproces van de dode huidcellen versneld wordt. Hierdoor kan het zijn dat je na een peeling gaat vervellen, dit hoeft niet! Na de behandeling kan de huid rood aanzien en warm voelen. De bovenste huidlaag is dunner gemaakt, de oneffenheden verdwijnen en de huid ziet er zichtbaar beter uit na een peeling!

Juist omdat de huidlaag dunner is na een peeling adviseren onze huidtherapeuten om na elke medische peeling een goede hydraterende dagcrème en een goede zonnefactor te gebruiken.

 

Wanneer kan je een medische peeling (niet) ondergaan?

Medische peeling Acne

Resultaat na 4x medische peeling bij acne

Iedereen kan een peeling ondergaan. Een peeling is geschikt voor het behandelen van acne, (acne) littekens, pigmentvlekken, huidverbetering (fijne lijntjes), ouderdomsvlekken, melasma, maar ook als jouw huid een oppepper nodig heeft. Wij hebben voor ieder huidtype en huidskleur een geschikte peeling.

Tot slot is het wel belangrijk om te weten dat je voordat je een medische peeling ondergaat niet zongebruind mag zijn. Wij raden aan om 3-6 weken voor de behandeling geen gebruik te maken van de zonnebank of tanningssprays. Ook is het goed om te weten dat je tot 4 weken voor de behandeling geen andere (diepe) behandelingen op de huid gehad mag hebben.

In speciale gevallen mag je geen medische peeling ondergaan, dat heeft te maken met contra-indicaties. Bij een medische peeling gelden de volgende contra indicaties:

  • Tijdens zwangerschap
  • Bij gebruik van vitamine A-zuur (isotretinoïne/roaccutane)
  • Bij keloïd litteken vorming
  • Bestraling
  • Interne defibrillator
  • Pacemaker
  • Actieve herpes simplexvirus (koortslip) op het te behandelen gebied
  • Als je insuline afhankelijke diabetes hebt i.c.m. een slechte wondgenezing

Mask peel op een getinte huid

TIP! bekijk onze video over de zomer peeling, deze peeling mag het hele jaar door!

Wil jij weten wat een medische peeling voor jouw huid kan doen? Maak dan snel een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult met een van onze huidtherapeuten via dit contact formulier. Met meer dan 200 locaties is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt!
Terug naar overzicht