Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Wanneer is microdermabrasie echt iets voor jou?

microdermabrasieJe luistert naar het schrapende geluid van het pennetje waarmee jouw huid voorzichtig wordt gezandstraald. Liggend, met gesloten ogen op de behandelbank vraag je je ineens af: “waarom microdermabrasie?”. Wellicht een beetje laat en vandaar: wanneer is een microdermabrasie behandeling écht iets voor jou?! En wanneer niet?

Wat is microdermabrasie?

Een microdermabrasie is meer dan een traditionele beautybehandeling en staat bekend als machinale scrub of peeling. Het apparaat blaast fijne korreltjes over de huid en neemt dode huidcellen mee. Na de behandeling voelt de huid schoon en fris.

Verwar microdermabrasie vooral niet met dermabrasie. Dit is de diepe variant, waarbij een arts uw huid onder narcose volledig afpeeld. De diepe dermabrasie wordt nauwelijks meer gedaan. De hersteltijd is relatief lang in vergelijking met de nieuwste lasermethodes.

Microdermabrasie ervaring

Heb je een gezonde, niet te gevoelige huid? En heb je last van een doffe teint of milde acne? Dan ben je de perfecte kandidaat voor microdermabrasie.

De juiste plek voor microdermabrasie is bij gekwalificeerde schoonheidssalons en geregistreerde huidtherapiepraktijken. Verzeker jezelf dat de behandeling wordt uitgevoerd met hoogstaande en gekeurde apparatuur.

De ervaring leert helaas dat resultaten bij microdermabrasie op de lange termijn tegenvallen. De huid krijgt wel een mooie, tijdelijke verfrissing, maar het echte probleem wordt niet aangepakt. Acne, littekens, pigmentvlekken, rimpels en lijnen kunnen helaas niet door middel van microdermabrasie worden verwijderd.

Microdermabrasie of laserbehandeling?

Vecht je al langere tijd tegen diepe acne en ontstekingen? Wordt je geteisterd door acne littekens, putjes, deukjes of pigmentvlekken? Of wil je een zichtbare huidverjonging? Klink het je bekend in de oren dat zo veel cliënten echt al van alles geprobeerd hebben, tot grote frustratie aan toe?

Voor goede en blijvende resultaten adviseer ik om eerst een intensieve eMatrix, laser of medische peeling te doen. Als het diepe probleem is aangepakt, kan de microdermabrasie dienen als veilige en effectieve onderhoudsbehandeling.microdermabrasie

Lori Fisscher
Huidtherapeut
Agb code 90-047100
KP nummer 39911517088