Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Richtlijnen voor de Huidvernieuwing behandeling met de eMatrix 

U bent bij ons geweest voor een eMatrix informatie gesprek. Tijdens dit gesprek is u uitgelegd wat u van deze behandeling mag verwachten. Hieronder treft u informatie en adviezen aan met betrekking tot de besproken behandeling.

Wat houdt de behandeling precies in?

De eMatrix is het eerste apparaat dat gebruik maakt van Radio Frequente (RF) energie in plaats van laser voor het plaatselijk weghalen van weefsel. Dit geeft een grote impact onder de huid maar laat, in tegenstelling tot klassiekere methoden, een minimale irritatie aan de oppervlakte van de huid zien. Het gebruik van RF reduceert bijwerkingen, versnelt het genezingsproces en is comfortabeler voor de patiënt. De dermis is de huidlaag die zorgt voor de elasticiteit en de spankracht van de huid. Zodra er door middel van de Radio Frequente energie stukjes weefsel uit deze onderliggende huidlaag zijn verwijderd, zal de huid zich gaan herstellen. Hierdoor ontstaat een nieuwe huidlaag, die vele malen sterker en elastischer is dan voorheen. Door de warmte die er in de onderliggende laag wordt aangebracht, wordt de huid gestimuleerd om extra collageen aan te maken. Dit leidt tot een jongere en strakkere huid.

Voorafgaande aan de behandeling een intakegesprek

 

Tijdens het intakegesprek zal de behandelaar al uw gegevens noteren en de contra-indicaties met u doornemen. Het is van belang dat u eventueel gebruik van medicatie tijdens dit gesprek meldt.

Informeer de behandelaar over het gebruik van eventuele medicijnen, injectables, huidziektes en eventuele medische geschiedenis.Kwaliteitregister

Contra-indicaties: 

1. Pacemaker of interne defibrillator 2. Recent Roaccutane gebruik (afgelopen zes maanden) 

3. Geschiedenis van keloïd littekenvorming 4. Recente chemische of mechanische peeling in het te behandelen gebied 5. Zwangerschap

Plaatselijke verdoving dient alleen gebruikt te worden op aanwijzing van de behandelaar en alleen indien nodig.

 

De dag van de behandeling:

 

Op afgesproken tijdstip aanwezig zijn in verband met werkschema’s.

De huid dient schoon te zijn voor de behandeling, dus geen gebruik maken van dagcrème, vloeibare make-up, lotion, deodorant, parfum, zonnebrandcrème, poeder etc. op de te behandelen delen.

Haar in het te behandelen gebied moet afgeschoren of geknipt worden.

Er mag 2 gram paracetamol genomen worden voor de behandeling als de cliënt een erg lage pijngrens heeft.

Bij verhindering dient u zich minimaal 48 uur van tevoren af te melden. Indien niet tijdig is afgemeld, zijn wij helaas genoodzaakt om consultkosten á € 25,- in rekening te brengen. Geldige afmelding alleen via telefoonnummer 0172-782419 (7 dagen p.w. bereikbaar door de voicemail in te spreken).

De kosten van de behandeling dient u ter plaatse contant of via pin te voldoen.

 

Na de behandeling:

 

De huid kan direct na de behandeling lichtrood gekleurd of opgezwollen zijn. Er mag tot 2 uur na de behandeling niks aan gedaan worden.

2 uur na de behandeling mag er een huidherstellende crème gebruikt worden de KCeutic raden wij aan.

Na 1 dag kan er wat oedeem in het behandelende gebied optreden, dit zal binnen enkele dagen verdwijnen.

Na 1 a 2 dagen zullen er kleine puntjes/vierkantjes op het behandelende gebied verschijnen, de kleine korstjes zullen er na enkele dagen vanzelf afvallen.

Niet aan de korstjes krabben, maar de plek voorzichtig reinigen en droogdeppen.

Fillers of andere injectables mogen niet toegepast worden binnen 2 weken na de behandeling.

Reinig het behandelde gebied voorzichtig en gebruik geen ruwe of schurende producten in het behandelde gebied gedurende 3 dagen.

Bij vermoeden van een complicatie of bij vragen omtrent de nazorg adviseren wij u contact op te nemen met Cosmetique Totale.

Na de behandeling is het erg belangrijk het behandelde gebied 3 weken lang goed te beschermen met factor 30. Wij adviseren de k-ceutic en de sunceutic van Dermaceutic

 

Resultaat

 

Om het verloop van de behandelingen goed te kunnen volgen, zullen er regelmatig foto’s worden gemaakt van het te behandelen gebied.

De resultaten zullen gedurende en na de kuur geleidelijk aan zichtbaar worden: vermindering van rimpels, een verbetering van de huidstructuur, en een stevige, elastische huid met een frisse, jonge uitstraling.

Het resultaat van de behandeling is per persoon verschillend en er kan geen 100% garantie gegeven worden voor het te behalen resultaat. Wij zullen de voortgang van de behandelingen vastleggen in uw dossier en zullen dit voorafgaande aan elke behandeling met u bespreken.

 

Deze informatie is bedoeld als aanvulling op het intake gesprek. U kunt hieruit geen garantie ontlenen betreffende de resultaten. Complicaties kunnen altijd optreden bij iedere behandeling, ook al besteden wij veel zorg aan de uitvoering. Hebt u na het lezen van deze richtlijnen nog vragen, dan zal onze behandelaar deze graag met u doornemen