Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Richtlijnen voor de behandeling van ongewenste haargroei met de Elos techniek

U bent bij ons geweest voor een Elos informatie gesprek. Tijdens dit gesprek is u uitgelegd wat u van deze behandeling mag verwachten. Hieronder treft u informatie en adviezen aan met betrekking tot de besproken behandeling.

Wat houdt de behandeling precies in?

De Elos techniek werkt met licht en radiofrequentie; deze gecombineerde techniek mag een doorbraak genoemd worden in de behandeling van ongewenste haargroei. De methode is geschikt voor alle huid- en haartypen en alle lichaamsdelen. Deze behandeling geeft een permanente reductie van haar.  Nadat een verkoelende gel is aangebracht, wordt er een lichtpuls gegeven in combinatie met radiofrequentie. Het aanwezige pigment in het haar absorbeert de lichtenergie en zet dit om in warmte, zodat de cellen bij de haarwortel vernietigd worden en er geen haar meer kan groeien. Alleen als een haar in de groeifase zit, zit het vast aan de haarwortel en kan het vernietigd worden. Is het haar nog in de overgangsfase (dan laat het haar los bij de wortel, maar zit nog wel in het haarzakje) of in de rustfase (dan is er nog geen haar aanwezig in het haarzakje), kan er niets vernietigd worden. Aangezien de haren in verschillende fasen kunnen zijn, zullen er dus altijd meerdere behandelingen noodzakelijk zijn.

Voorafgaande aan de behandeling: intakegesprek en eventueel proefpuls

 

Tijdens het intakegesprek zal de behandelaar al uw gegevens noteren en de contra-indicaties met u doornemen. Het is van belang dat u eventueel gebruik van medicatie tijdens dit gesprek meldt. Bij (nieuw) medicijngebruik altijd even checken bij Cosmetique Totale of er wel behandeld kan en mag worden! Dit geldt ook voor homeopathischegeneesmiddelen! Gedurende een antibioticakuur wordt er niet behandeld! Tijdens de proefbehandeling zullen een paar lichtflitsen worden gegeven in het te behandelen gebied, om de huidreactie te bepalen.

Contra-indicaties:
1.
Pacemaker of interne defibrillator 2. Recent Roaccutane gebruik (afgelopen zes maanden)
3. Geschiedenis van keloïd littekenvorming 4. Recente chemische of mechanische peeling in het te behandelen gebied 5. ZwangerschapKwaliteitregister

Zodra de behandeling kan worden gestart voelen de lichtflitsen aan als een klein prikje of kleine tinteling.

Het is noodzakelijk om twee à drie weken voorafgaande en tijdens de kuur geen gebruik te maken van de zonnebank en niet te zonnebaden. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen adviseren wij gebruik te maken van een zonnecrème met hoge beschermingsfactor van SPF 30 of hoger. Wij adviseren de k-ceutic of de sunceutic van Dermaceutic

NB: wij behandelen niet als blijkt dat de huid toch door de zon gekleurd is.

Vier à zes weken voorafgaand aan de behandeling niet meer epileren of harsen, scheren mag wel.

Twee weken voorafgaand aan de behandeling geen etherische oliën gebruiken en geen behandeling met fillers of een chemische peeling ondergaan in het te behandelen gebied.

Een dag voor de behandeling de te behandelen lichaamsdelen scheren, elektrisch, of met het scheermes.

 

De dag van de behandeling:

 

Op afgesproken tijdstip aanwezig zijn in verband met werkschema’s.

Geen gebruik maken van crème (bijvoorbeeld dagcrème, vloeibare make-up, lotion, deodorant, parfum of zonnebrandcrème) op de te behandelen delen.

Bij verhindering dient u zich minimaal 48 uur van tevoren af te melden. Indien niet tijdig is afgemeld, zijn wij helaas genoodzaakt om consultkosten á € 25,- in rekening te brengen. Geldige afmelding alleen via telefoonnummer 0172-782419 (7 dagen p.w. bereikbaar door de voicemail in te spreken).

De kosten van de behandeling dient u ter plaatse contant of via pin te voldoen. 

 

  Na de behandeling

 

De huid kan direct na de behandeling lichtrood gekleurd zijn. U kunt de behandelde plek koelen met icepacks of in te smeren met k-ceut van dermaceutic. Binnen enkele uren zal de verkleuring verdwenen zijn.

Irriteer het behandelde gebied niet chemisch of mechanisch gedurende een aantal dagen na de behandeling.

Vermijd directe en indirecte hitte voor het behandelde gebied een aantal dagen na de behandeling.

De eerste week na de behandeling direct zonlicht vermijden.

Tot de volgende behandeling gebruik maken van een zonnecrème met hoge beschermingsfactor van SPF 30 of hoger. Wij adviseren de k-ceutic of de sunceutic.

Niet epileren of harsen tot de volgende behandeling, scheren mag wel.

Bij reactie na de behandeling kunt u koelen met een icepack en eventueel insmeren met aftersun lotion.

Bij vermoeden van een complicatie of bij vragen omtrent de nazorg adviseren wij u contact op te nemen met Cosmetique Totale.

Binnen 2 à 4 weken na de behandeling zullen de haren uitvallen.

Voorafgaande aan de 4e behandeling wordt een nieuwe foto gemaakt. Het is daarom aan te bevelen tussen de 3e en 4e behandeling niet te scheren

 

Resultaat

 

Om het verloop van de behandelingen goed te kunnen volgen, zullen er regelmatig foto’s worden gemaakt van het te behandelen gebied.

Ook de Elos techniek kan geen 100% garantie geven voor het te behalen resultaat. Bij 8% van de mensen slaat de behandeling helaas niet aan. Wij zullen de voortgang van de behandelingen vastleggen in uw dossier en zullen dit voorafgaande aan elke behandeling met u bespreken.

Door hormoonschommelingen is het niet uitgesloten dat “slapende” haren actief worden; deze haren zullen in de meeste gevallen minder, dunner en vlassiger zijn.

 

Deze informatie is bedoeld als aanvulling op het intake gesprek. U kunt hieruit geen garantie ontlenen betreffende de resultaten. Complicaties kunnen altijd optreden bij iedere behandeling, ook al besteden wij veel zorg aan de uitvoering. Hebt u na het lezen van deze richtlijnen nog vragen, dan zal onze behandelaar deze graag met u doornemen.