Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Richtlijnen voor de behandeling met een AHA peeling/ Mineral TCA rebuilder/ Mineral Jessner Rebuilder

U bent bij ons geweest voor een  informatie gesprek. Tijdens dit gesprek is u uitgelegd wat u van de behandeling mag verwachten. Hieronder treft u informatie en adviezen aan met betrekking tot de besproken behandeling.

Wat houdt de behandeling precies in?

De TCA peeling bestaat uit TriCloorAzijnzuur in combinatie met salicylzuur, Phenol en stamcellen.
De ingrediënten zorgen voor een diepe exfoliatie van de huid, waardoor huidoneffenheden verminderen. Deze TCA peeling is geschikt voor elk huidtype en kan indicaties zoals rimpels, grove poriën, acnelittekens en pigmentatie verbeteren. De huid voelt gladder en frisser  aan en de peeling geeft een mooie egalisatie van het huidoppervlak.Voor actieve acne en een onzuivere huid kan er een glycolzuurpeeling of AHA peeling toegepast worden. Deze chemische peeling maakt de bovenste huidlaag dunner, waardoor talg minder snel achterblijft en voor huidverstopping geen kans maakt . Voor een diepere werking en meer resultaat kan er gekozen worden voor de Jessner peeling. Deze diepe peeling is specifiek voor alle vormen van acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Salicylzuur en Resorcinezuur hebben een remmende werking op de talgproductie en pakken de P. Acnes bacterie (acnebacterie) aan. Op deze manier zorgt de diepe peeling ervoor dat er minder snel nieuwe ontstekingen of onzuiverheden ontstaan. Tijdens het intakegesprek is door uw huidtherapeut besloten met welke peeling er behandeld gaat worden.

Voorafgaande aan de behandeling: intakegesprek

Tijdens het intakegesprek zal de behandelaar al uw gegevens noteren en de contra-indicaties met u doornemen. Het is van belang dat u eventueel gebruik van medicatie tijdens dit gesprek meldt. Bij (nieuw) medicijngebruik altijd even checken bij Cosmetique Totale of er wel behandeld kan en mag worden! Dit geldt ook voor homeopathische geneesmiddelen!Kwaliteitregister

Contra-indicaties:
1.
Recent Isotretinoine gebruik (afgelopen 12 maanden) 2. Recent Roaccutane gebruik (afgelopen zes maanden)
3. Geschiedenis van keloïd littekenvorming 4. Bestraling 5. Zwangerschap 6. Actief herpes simplexvirus.

De behandeling kan aanvoelen als het volgende; jeuken, prikken, irritatie, roodheid, zwelling, strakke huid, vervellen en korstvorming.

Tijdens de kuur en 2 weken na de laatste behandeling geen gebruik maken van de zonnebank en niet zonnebaden. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen adviseren wij gebruik te maken van een zonnecrème met hoge beschermingsfactor van SPF 20 of hoger.

De dag van de behandeling:

Op afgesproken tijdstip aanwezig zijn in verband met werkschema’s.

Geen gebruik maken van vloeibare make-up, lotion of parfum op de te behandelen delen.

Bij verhindering dient u zich minimaal 48 uur van tevoren af te melden. Indien niet tijdig is afgemeld, zijn wij helaas genoodzaakt om consultkosten á € 25,- in rekening te brengen. Geldige afmelding alleen via telefoonnummer 0172-782419 (7 dagen p.w. bereikbaar door de voicemail in te spreken).

De kosten van de behandeling dient u ter plaatse contant of via pin te voldoen.

 Na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling lichtrood gekleurd zijn, breng echter niets aan op de behandelde huid tot 8 uur na de behandeling.

Twee weken na de behandeling direct zonlicht vermijden.

Tot de volgende behandeling gebruik maken van een zonnecrème met hoge beschermingsfactor van SPF 20 of hoger.

Bij vermoeden van een complicatie of bij vragen omtrent de nazorg adviseren wij u contact op te nemen met Cosmetique Totale.

Vermijdt wrijven, krabben en scrubben, dit kan leiden tot littekenvorming.

Deze informatie is bedoeld ter aanvulling op het intake gesprek.
U kunt hieruit geen garantie ontlenen betreffende de resultaten. Complicaties kunnen altijd optreden bij iedere behandeling, ook al besteden wij veel zorg aan de uitvoering. Hebt u na het lezen van deze richtlijnen nog vragen, dan zal onze behandelaar deze graag met u doornemen.