Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Schimmelnagels

De termen kalknagels en schimmelnagels worden vaak door elkaar heen gebruikt. Omdat het om een schimmelinfectie op je nagels gaat, noemen wij het vanaf hier schimmelnagels. Meestal zijn de teennagels geïnfecteerd, maar een schimmelinfectie kan ook op de nagels van de handen voorkomen. De infectie begint vaak op één nagel, maar verspreidt zich daarna snel. 

Je herkent een schimmelnagel aan een witgele, groene of bruine verkleuring aan het uiteinde van je nagel. Daarnaast wordt de nagel vaak dik, ruw en brokkelig. Omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat, zijn schimmelnagels lastig te behandelen. Anti-schimmelcrèmes bieden niet voldoende resultaat en intensieve medicatie heeft vaak nare bijwerkingen. Gelukkig biedt lasertherapie een effectieve manier om van schimmelnagels af te komen.

Hoe werkt een laserbehandeling voor schimmelnagels?


Om je schimmelnagels effectief te behandelen gebruiken onze huidtherapeuten lasertherapie en/of licht in combinatie met radiofrequentie. De energie die wordt afgegeven zet zich om in warmte in de nagelplaat, waardoor de schimmel wordt gedood. De aangedane nagel groeit uit en er komt een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.

Wij raden aan om voor een laserbehandeling langs de (medisch) pedicure te gaan om de nagels te vijlen. Er zijn minimaal 3 behandelingen nodig om schimmelnagels te verwijderen. Afhankelijk van de ernst van de infectie en het aantal nagels dat is aangedaan kunnen dit er meer zijn. De behandeling kan aanvoelen als meerdere gemene prikjes. Gelukkig duurt de behandeling zelf meestal maar een paar minuten. Na de behandeling is het van belang om schimmelnagel gel te gebruiken.

Wat kan ik doen om schimmelnagels te voorkomen?


De behandeling van schimmelnagels is vaak een langdurig proces is, dus je kunt schimmelnagels natuurlijk beter proberen te voorkomen. Omdat voetschimmel vaak overgaat in schimmelnagels is het belangrijk dat je:

- je tenen extra goed afdroogt na het douchen of baden
- de badkamervloer goed reinigt of op slippers doucht 
- iedere dag schone sokken aan trekt 
- schoenen draagt die ruim zitten en dus goed ventileren
- nagelschaartjes en -veilen goed reinigt na gebruik
Ook als je al schimmelnagels hebt is het natuurlijk belangrijk om hier goed op te letten.

Wat kost een schimmelnagel behandeling?


Kalknagel laserbehandelingen worden helaas niet door zorgverzekeraars vergoed. En dat is jammer, omdat dit een van de weinige echt effectieve behandelingen is. Het tarief van een kalknagelbehandeling voor één voet bedraagt € 65,-  Als je beide voeten laat behandelen, dan kost het €95,- per behandeling. Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten bij jou in de buurt om te kijken wat er mogelijk is.

Benieuwd naar welke resultaten wij behaald hebben? Bekijk ze hier!