Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Kalknagels

Schimmelnagels in de zomer, wat nu?


Schimmelnagels in de zomer, wat nu?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: schimmelnagels, ook wel kalknagels genoemd. Onsierlijke witte of gelige, verkalkte (teen)nagels. Met nagellak proberen we ze soms nog wat weg te werken maar bij het verwijderen van de nagellak komen ze toch weer tevoorschijn. Ook al die crèmes werken maar niet. Maar wat werkt dan wel? Of nog beter: hoe kom ik definitief van schimmelnagels af? Dit vertellen wij je graag in deze blog!

Hoe ontstaan schimmelnagels?

Een schimmelnagel, in de volksmond ook wel kalknagel genoemd, is in principe onschuldig. Ze ontstaan doordat schimmels de nagel en/of huid binnendringen. Schimmels komen bij iedereen voor en kunnen zelfs worden overgedragen. De schimmel die schimmelnagels veroorzaakt, behoort tot de zogenaamde dermatophyten. Deze schimmelfamilie komt het meest voor in vochtige ruimtes als zwembaden, douches en sauna’s. Daarom is het verstandig teenslippers te dragen in zulke (openbare) gelegenheden. Hierdoor verklein je de kans op het krijgen van schimmelnagels aanzienlijk.

Waarom werken kalknagel crèmes niet?

Gelukkig hoef je tegenwoordig niet met schimmelnagels rond te blijven lopen; ze zijn goed te behandelen. Om schimmelnagels goed te kunnen behandelen moet je in de diepte werken. Lakjes en crèmes blijven aan het oppervlak van de nagel zitten en dringen niet door de nagel heen. Dit terwijl de schimmels met name in het nagelbed zitten. Met onze kalknagel laserbehandeling komen wij wél door de nagel heen en kunnen wij de schimmel effectief behandelen. De laser verhit de schimmel zodanig dat deze beschadigd en vernietigt wordt. Een nieuwe schimmelvrije nagel kan weer groeien!

Schimmelnagels behandelen

Hoe gaat de laserbehandeling in zijn werk? 

Aangezien schimmelnagels meestal verdikt zijn, dienen de nagels dun gevijld te worden voor een goede inwerking van de laser. Het advies is dit te laten doen door een pedicure. Voorafgaand aan de laserbehandeling worden de nagels gedesinfecteerd met alcohol. Vervolgens wordt gel aangebracht op de nagels voor geleiding van het laserlicht. De kop van de laser wordt op de nagel gezet waarna er meerdere pulsen gezet worden totdat de nagel goed verhit is. De behandeling van één voet duurt slechts 15 minuten, de behandeling van twee voeten ca. een half uur. 

Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig? 

Gemiddeld zijn er 3-5 laserbehandelingen nodig met een interval van 2-6 weken. Omdat nagels erg langzaam groeien (ca. 1 mm per maand) kost het wel ongeveer een jaar voordat de nagel volledig is uitgegroeid, dus een beetje geduld is niet overbodig.

Schimmelnagel behandeling resultaat

Doet de laser al het werk voor mij? 

Voor een goed en optimaal effect hebben wij nog wel een beetje hulp van je nodig. Het is namelijk van belang de nagels en voeten goed na te behandelen om een nieuwe schimmelinfectie te voorkomen. Dit houdt o.a. in dat je je sokken op 60 graden moet wassen, voeten goed moet (blijven) afdrogen en je schoenen regelmatig dient te behandelen met een spray. Uiteraard krijg je van ons alle nazorginstructies op papier mee naar huis. 

Is een schimmelnagel behandeling pijnlijk? 

De behandeling kan als gevoelig worden ervaren, maar dit verschilt per persoon. Doordat de nagel goed verhit moet worden om de schimmels te beschadigen en te doden, kan je duidelijke en soms gemene warmte voelen. Dit is juist een goed teken dus! Deze warmte trekt na de behandeling snel weer weg. 

Kalknagel laserbehandeling

Hoeveel kost een behandeling en wordt het vergoed? 

Kalknagel laserbehandelingen worden helaas nergens vergoed. Dat is jammer omdat dit een van de weinige echt effectieve behandelingen is om van kalknagels af te komen. Een kalknagel behandeling al mogelijk vanaf € 65,-  Als je beide voeten laat behandelen, dan kost het €95,- per behandeling.  

Hoe kan ik een afspraak maken? 

Om je persoonlijk te informeren plannen we graag een gratis en vrijblijvend consult voor je in. Tijdens dit consult wordt alles omtrent de behandeling met je besproken en kan je al je vragen stellen. Doordat wij meer dan 200 locaties verdeeld door het land hebben, zit er altijd wel een locatie bij jou in de buurt! Plan nu een consultafspraak in via 085-90 22 080 of vul dit contactformulier in.
 

Terug naar overzicht