Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Wat zijn striae en wat is de oorzaak?

Striae
Striae zijn paarsrode, parallel aan elkaar lopende strepen op de huid. Vooral de buik, billen, benen, borsten en heupen zijn gevoelig voor straie. Deze strepen worden veroorzaakt doordat de huid plaatselijk te veel wordt opgerekt in een te korte tijd. Het onderhuidse bindweefsel is als het ware gescheurd. Meestal zien we striae na een zwangerschap, tijdens groeispurten in de pubertijd, bij overgewicht, en na extreem trainen zoals bij bodybuilding. Striae kunnen ook ontstaan door medicatie en komen voor bij sommige aandoeningen. In het begin zijn de strepen paars of felrood. Met de jaren worden ze iets ivoorachtig van kleur. Striae geven verder geen gezondheidsklachten maar zijn met name erg cosmetisch belastend. Zeker 70% van de vrouwen en 40% van de mannen heeft met dit probleem te maken en heeft striae met een crème geprobeerd te voorkomen of te verwijderen.

Kun je straie voorkomen?

Straie is het oprekken van de huid. Je kunt de kans op straie verminderen als je de huid soepel en gehydrateert houdt, maar dit bied geen garanties. Vaak is het niet te voorkomen, bijvoorbeeld bij de zwangerschap of bij een groeispurt. Wel kun je proberen een grote gewichtstoename of spiertoename te voorkomen. Daarnaast is straie ook erfelijk bepaald, helemaal voorkomen kan dus simpelweg niet.

Striae littekens verwijderen met de eMatrix

Om striae bij elke huidskleur op een veilig en effectieve manier te verminderen of zelfs te verwijderen, zijn de eMatrix en fractora de enige klinisch bewezen methode. De sublatieve eMatrix techniek is noch laser noch lichttherapie (IPL). Het is een op zichzelf staande therapie op basis van gefractioneerde bipolaire radiofrequentie. Deze energie maakt diep in de striae minuscule gaatjes in de vorm van een matrix terwijl de rest van de opperhuid intact blijft. Er wordt een sterke wondgenezing gecreëerd in de diepe huidlaag waardoor deze kleine gaatjes zich opvullen met nieuw, gezond huidweefsel. Omdat de omliggende opperhuid zo veel mogelijk intact is gebleven, kunnen deze cellen het huidherstel nog meer bespoedigen. Hierdoor is de kans op complicaties minimaal en ook de hersteltijd is vele malen korter dan traditionele laserbehandelingen voor striae. De nieuwe huid die is ontstaan doet de striae langzaam vervagen. De huid wordt egaler van kleur en ook zal de structuur verbeteren.Striae behandeling

Er zijn gemiddeld 3-5 behandelingen nodig, om de 4-6 weken, voor het verwijderen van striae. Na elke behandeling is er een verbetering in kleur en textuur zichtbaar. Als gevolg van het verhoogde collageenniveau en de aanmaak van nieuwe huidcellen in en rondom de striae zal er ook een huidverstrakking plaatsvinden. Als er extra huidverstrakking gewenst is, dan is het advies om de eMatrix behandeling te combineren met een Elos WRA behandeling. Er zijn na de eMatrix striae behandelingen geen onderhoudsbehandelingen nodig als er geen verandering in gewicht plaatsvindt of nieuwe striae ontstaan.

Onze straie behandeling is klinisch bewezen | CE + FDA keurmerk

Het is klinisch bewezen dat de eMatrix en de fractora de verschijning en verkleuring van striae kan verminderen. Daarnaast is het aangetoond veilig met minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd. De eMatrix en fractora methode bezitten beide het CE + FDA keurmerk op de behandeling van striae, acne littekens en algehele huidverbetering. De FDA-markering geeft aan dat deze methodes voldoen aan de minimumeisen voor het verminderen van striae. Ook is de behandeling bewezen veilig voor gezondheid en milieu. Kortom, de eMatrix en fractora doen wat ze beloven.

De eMatrix is veilig voor alle huidtypen en kleuren en er zijn geen significante bijwerkingen bekend. Ten opzichte van laser– en IPL-behandelingen kunnen met de eMatrix ook donkere huidskleuren veilig behandeld worden.

De behandeling voelt als een warme, prikkelende sensatie. Na de behandeling ziet de huid er “zonverbrand” rood uit en voelt zij erg warm. Er is geen hersteltijd, de dagelijkse routine kan direct opgepakt worden. Wel zullen in het behandelgebied kleine puntjes zichtbaar zijn, die in uiterlijk 2-4 weken zullen vervagen. Tussen de behandelingen in, tot één maand na de laatste behandeling, is het nodig de huid extra te beschermen tegen de zon met een anti-zonnebrandcrème, factor 30.striae littekens

Wie voert de striae behandeling uit?

De striae behandeling wordt uitgevoerd door de medisch specialisten van Cosmetique Totale. De HBO-geschoold en BIG-geregistreerde huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de eMatrix behandeling voor het verwijderen van striae en acne littekens.

Voor een persoonlijk advies bekijkt de huidtherapeut van Cosmetique Totale uw situatie en uw huid. Zij kan een specifiek behandelplan opstellen om samen met u het beste resultaat te bereiken. Lees meer over de ervaringen met een strraie behandeling!striae verminderen

Wat kost een striae behandeling?

Er is al een ematrix striae behandeling mogelijk vanaf €150,- per behandeling.
Voor een exacte prijs kunt u langskomen voor een gratis consult. Dan kunnen we de striae bekijken zodat we u precies kunnen vertellen wat de kosten per behandeling zullen zijn.