Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Striae crème | Helpt dat striae verminderen?

Striae crème | Helpt dat striae verminderen? striae creme

Striae zijn roodpaarse strepen op de huid, ontstaan door het te snel groeien (uitrekken) van huidweefsel. Mogelijke oorzaken zijn groeispurten tijdens de puberteit, een zwangerschap of snel toenemend gewicht door andere oorzaken. De lengte en breedte van de strepen kan variëren. De huidstructuur in de strepen is rimpelig of bobbelig. Met de jaren vervagen de striae iets en worden zij meer parelmoerachtig van kleur. Striae kunnen geen kwaad maar worden over het algemeen als cosmetische storend bestempeld.

De flexibiliteit van de huid is genetisch vastgelegd, hieraan kun je niet veel veranderen. Het werkingsmechanisme achter cosmetische striae crèmes, is met name het soepel maken van de huid door het aanbrengen/ “inmasseren” van de striae crème. Het maakt daarom eigenlijk niet eens uit wat er in de striae crème zit. Striae crèmes zijn ook niet wetenschappelijk bewezen. De veronderstelde werking is gericht op het voorkomen van striae, doordat je de huid zo soepel mogelijk houdt. Striae met cosmetische crèmes verwijderen is onmogelijk.

Wel zijn er een aantal mogelijkheden om striae aan te pakken. De eMatrix is een revolutionaire techniek gebaseerd op bipolaire gefractioneerde radiofrequentie. Er worden een heleboel minuscule gaatjes in de vorm van een matrix gemaakt in de striae. Hiermee wordt een huidvernieuwingsproces op gang gebracht. In de diepe huidlaag wordt de huid gestimuleerd om meer collageen en elastine aan te maken, de basis van de flexibiliteit van de huid. Daarnaast worden deze minuscule gaatjes opgevuld met nieuw huidweefsel zodat de huid er zachter, gladder en egaler uitziet.

De eMatrix techniek is klinisch bewezen volgens het CE keurmerk. De eMatrix voldoet aan de minimumeisen voor veiligheid, gezondheid en milieu, opgesteld door de EU. De eMatrix geeft bewezen resultaat op het verminderen van de verschijning en verkleuring van striae. Daarnaast is het aangetoond veilig met minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd. Er zijn gemiddeld 3­-5 behandelingen nodig, om de 4-6 weken, voor een zichtbaar resultaat op het verbeteren van de kleur en textuur van de striae.

Meer informatie is te vinden op www.cosmetique-totale.nl/striae/

of bel voor meer informatie 0172 782419.