Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Huidtherapie

Nieuw: de CT Summer Treatment 2020


De zomerbehandeling tegen rode bultjes!

Kleine rode bultjes op je billen of aan de achterkant van de bovenarmen? Als we heel eerlijk zijn hebben we er allemaal wel eens last van. En hoewel het misschien niet altijd zichtbaar is voor anderen, kan het er toch voor zorgen dat jij je ’s zomers minder comfortabel in je bikini of zomerjurkje voelt. Maar gelukkig is dat niet langer nodig!
 

Wat is het en hoe ontstaat het?

Een van de oorzaken van deze kleine rode bultjes is keratosis pilaris: een vaak voorkomende onschuldige huidaandoening waarbij de bovenste huidcellen verharden (verhoornen). Hierdoor zie je kleine, ruwe rode bobbeltjes op de huid, wat er een beetje uitziet als kippenvel. Het komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en een precieze oorzaak is niet bekend. Wel zien we het vaker bij mensen die sneller een allergische reactie vertonen, maar het kan bijvoorbeeld ook komen door het dragen van strakke broeken. 

In de meeste gevallen verminderen de bultjes in de zomer iets, om daarna weer (heviger) terug te keren. Ben jij daar nu ook helemaal klaar mee en wil je graag verzorgde, gladde billen en/of armen, zodat je deze zomer mooi egaal kunt bruinen? Dan hebben wij de oplossing voor jou!

Over de Summer Treatment

Misschien heb je zelf al wel eens geprobeerd om de bultjes te lijf te gaan met een scrub of peeling? Wat je dan waarschijnlijk wel hebt gemerkt is dat de bultjes even verdwijnen, maar in de meeste gevallen ook snel weer terugkomen. Om de ruwe huid echt diepgaand te verzorgen en de verharde huid op te lossen hebben we bij Cosmetique Totale de Summer Treatment ontwikkeld. Dit is een behandeling met een speciale peeling, met ingrediënten als glycolzuur, melkzuur en salicylzuur, die de huid stimuleert en exfolieert voor een diepe hydratatie. Het resultaat is een gladde, zachte huid die klaar is om gezien te worden!

Peeling en lasertherapie

In sommige gevallen zien we dat de kleine rode bultjes ook worden veroorzaakt door een vorm van acne op billen of bovenarmen, of juist door ingegroeide haartjes. Onze ervaren huidtherapeuten kijken tijdens een gratis intakegesprek dan ook altijd eerst naar de dieperliggende oorzaak van jouw probleem, en stemmen de behandeling daar op af. Hebben de bultjes op jouw armen of billen meerdere oorzaken, dan vormt de Summer Treatment aangevuld met een laserbehandeling de juiste oplossing.

Hoe voorkom je een ruwe huid met rode bultjes?

Na de Summer Treatment wil je je huid natuurlijk in optimale conditie houden. Omdat jouw huid waarschijnlijk gevoeliger is en sneller geïrriteerd raakt, is het goed om je huid ook na de behandeling goed te verzorgen. Dit doe je het beste met producten bestaand uit ingrediënten die de bovenste huidlaag zacht houden en daarmee voorkomen dat deze gaat verhoornen. Voorbeelden van deze ingrediënten zijn vitamine a zuur (retinol), salicylzuur en ureum. Ook is het belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon, bijvoorbeeld met een SPF 50.

Deze behandeling voor rode bultjes op de armen en billen is al mogelijk vanaf €95,-
 

Terug naar overzicht