Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

TCA peeling bij Cosmetique Totale

Wat is een TCA peeling?tca peeling

De TCA peeling is een middeldiepe chemische peeling, die een versnelde celdeling veroorzaakt in de huid. De peeling bestaat uit een ideale combinatie van verschillende zuren. TCA staat voor TriChloorAzijnzuur, dit is een organisch zuur. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel. Hierdoor droogt de bovenste huidlaag op en wordt zij afgestoten. Daarnaast zit in de TCA peeling ook een percentage salicylzuur en phenol.

Wanneer kies ik voor een TCA peeling?

De TCA peeling is geschikt voor elk huidtype en werkt mede door het huidoppervlak te egaliseren. De peeling wordt ingezet bij huidveroudering, acne, acnelittekens, pigmentproblemen en grove poriën. Nadat de huid hersteld is, oogt zij gladder, frisser en zachter.

Wat zijn de resultaten van een TCA peeling?

De huidstructuur verbetert en oppervlakkige rimpeltjes worden gladder. Ook ziet de huid er egaler uit, pigmentvlekjes verminderen. Verder vervagen huidoneffenheden zoals rode plekjes en kleine littekens.

De TCA behandeling

De huid wordt op een milde wijze gereinigd. De huid wordt op de TCA peeling voorbereid door het aanbrengen van een primer. Vervolgens worden er één tot meerdere laagjes TCA vloeistof op de huid aangebracht. Dit geeft een licht tot intensief prikkelende sensatie op de huid. Als de vloeistof is uitgewerkt, wordt de huid gekoeld en wordt de huid nabehandeld met een intensieve retinol. Indien nodig wordt er een anti-zonnebrandcrème aangebracht om de huid te beschermen.

Voor het gewenste resultaat wordt een kuur geadviseerd, afhankelijk van het huidprobleem. Gemiddeld zijn er 3-6 behandelingen nodig met tussenpozen van enkele weken.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid warm en ziet er rood uit. In de volgende 7 dagen kan de huid strak aanvoelen en in deze periode kan er een lichte tot intensieve schilfering ontstaan. Deze schilfering begint meestal rond de mond, kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen als laatst.

Wie voert de behandeling uit

De middeldiepe peelings worden uitgevoerd door een ervaren huidtherapeut. Voorafgaand aan de behandeling vindt een vrijblijvend intakegesprek plaats. Hierin bespreek de huidtherapeut met u de gewenste resultaten en zij legt de meest geschikte behandeling(en) aan u voor. Voor het maken van een gratis intakegesprek kun u hier de dichtstbijzijnde locaties zoeken bij u in de buurt.