Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Is thuis ontharen hetzelfde als definitief ontharen?

Laserbehandelingen om definitief af te rekenen met ongewenste haargroei zijn dethuis ontharen ervaring laatste jaren ongekend populair. Deze behandelingen, onder de naam “IPL”, “Laser” of “Elos”, worden uitgevoerd door gespecialiseerd huidtherapeuten met professionele apparatuur. Philips lanceerde als een van de eerste de “Lumea IPL”. Een IPL apparaat voor thuisgebruik om af te rekenen met ongewenste haargroei. Er volgden nog een aantal van dit soort apparaten.

Als huidtherapeut krijg ik vaak de vraag hoe die thuisapparaatjes voor het definitief ontharen werken. Is het te vergelijken met Elos definitief ontharing? En wat is het verschil precies? Tijdens een professionele Elos behandeling wordt er door middel van hoge energielevels, een specifieke verhitting gegenereerd, die de haarzakjes kapot maakt zodat er geen nieuwe haar meer uitgroeit. Het thuisapparaatje gebruikt lagere energielevels zodat de haarzakjes tikjes krijgen en het haar zal even minder snel groeien. De thuisbehandelingen moeten daarom wel continue herhaald worden. Zodra je stopt, groeien alle haren weer terug.

Thuis ontharen |Een moeiteloze en effectieve behandeling wordt er beloofd.

Het klein, handzame apparaatje moet tussen elke flits 3-5 seconden opladen waardoor de behandeling zelf best lang kan duren. De accu gaat ongeveer een kwartiertje mee, dus bij grotere behandelingen moet je tussendoor stoppen om het apparaatje weer op te laden.
Ook zijn er een tal van risico’s en is het soms een kwestie van thuisdokteren. Een gespecialiseerde huidtherapeut kan u hierin veel beter ondersteunen. Ook kan zij eventuele risicopersonen aangepast behandelen, zonder dat deze veel extra risico lopen.

Onze ervaring met thuis ontharen.

De ervaringen met thuis ontharen zijn: dat er na een aantal behandelingen een vermindering van de haargroei zichtbaar zal zijn.Thuis ontharen
Maar dit resultaat is tijdelijk: zodra thuis wordt gestopt met het ontharen om de 2 weken, dan zal er weer net zoveel haargroei of zelfs meer terugkomen dan nu het geval is.

Dus wil je echt definitief af van je overbeharing, start dan een Diode laser behandeling bij een medisch specialist.
Bel voor meer informatie of voor een gratis consult 0172 782419
Of kijk op www.cosmetique-totale.nl/ontharen