Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Garantie voor veiligheid en kwaliteit van laserbehandelingen

Minister Bruno BruinsDe nieuwe minister voor Medische Zorg en Sport wilt dat IPL en laserbehandelingen uitsluitend uitgevoerd worden door medisch specialisten en huidtherapeuten zoals bij Cosmetique Totale.

Al jaren werkt Cosmetique Totale met hbo-geschoolde en geregistreerde huidtherapeuten, om veiligheid en kwaliteit van laserbehandelingen te kunnen waarborgen. Deze professionele werkwijze is niet onopgemerkt gebleven. Ook de politiek bekommert zich over de veiligheid en kwaliteit van laserbehandelingen.

Deze week werd de brief van Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) aan de Tweede Kamer bekend, waarin staat dat IPL en laserbehandelingen uitsluitend uitgevoerd mogen worden door medisch specialisten en huidtherapeuten zoals bij Cosmetique Totale.

Welke ipl en laserbehandelingen mogen alleen nog door specialisten worden uitgevoerd?

Het gaat specifiek om behandelingen waarbij energie de huid in wordt gebracht (laser, IPL en radiofrequentie) en waarbij een veilige behandeling van groot belang is om complicaties te voorkomen. Het gaat om behandelingen als: definitief ontharen, pigmentvlekken, couperose, spataders, rimpels, acne, littekens, tatoeage verwijdering en schimmelnagels.

Minister Bruins gaat het advies van de vorige minister Schippers en het RIVM volgen en hij wilt dit zo snel mogelijk door de eerste en tweede kamer laten passeren, zodat er voor eens en altijd duidelijkheid is over de veiligheid en kwaliteit van laserbehandelingen. Specialisten zonder correcte opleiding of BIG-registratie mogen bij een akkoord dus geen IPL- en laserbehandelingen meer uitvoeren. Dit, om de kwaliteit en veiligheid van de laserbehandelingen in Nederland te kunnen waarborgen.

Cosmetique Totale werkt al jaren volgens de nieuwste eisen en we juichen het daarom enorm toe dat er nu landelijke kwaliteits- en veiligheidseisen worden gesteld aan IPL- en laser behandelingen. Want het gaat wel om uw huid!

Nu al erkend door alle zorgverzekeraars voor 2018!

Net als in 2017, wordt Cosmetique Totale ook in 2018 door alle zorgverzekeraars erkend als kwalitatief laser instituut met professionele en gespecialiseerde huidtherapeuten. Als u in aanmerking komt voor vergoeding van definitief ontharen in het gelaat, camouflage therapie en acne therapie, heeft u daar bij Cosmetique Totale gegarandeerd recht op!

Bent u alvast benieuwd naar uw vergoeding voor 2018? veiligheid garantie
Bekijk hier de vergoedingen voor huidbehandelingen 2018. Hulp nodig? Onze huidtherapeuten staan voor u klaar! Bel 085 902 20 80.