Cosmetique Totale

Laserbehandelingen

Cosmetique Totale

Waarom kun je je beter beschermen tegen de zon?

3x waarom je je huid NIET beschermt tegen de zon..

niet beschermt in de zon..maar het eigenlijk wel zou moeten. Inmiddels lijkt het wel een mantra in je hoofd. Al die artikelen met “bescherm je huid, bescherm je huid”. Ja-haa denk je na het lezen van het zoveelste bescherm-je-huid-tegen-de-zon-artikel. Maar toch doe je het niet. En ik hoor het je denken. Dat ja-maar..

1. Ja maar.. ik wil zo graag bruin worden

Een lekker, gezond, bruin kleurtje. Dat is wat je wilt. Ik weet het, het is niet eerlijk dat de een sneller bruin wordt dan de ander. Maar helaas pindakaas. Het snelkookrecept a la kreeft is hier niet de oplossing. Sterker nog. Rood is foute boel, verbranding is huidschade. En ja, huidschade kan inderdaad huidkanker veroorzaken.

Ga liever voor het lang houdbare recept a la geduld is een schone zaak. Terwijl jij jouw kostbare huid lekker royaal laat insmeren – zo om de twee uur op het strand – kun jij niet alleen langer blijven liggen, maar blijft de bruining ook nog eens langer zitten. Een typisch gevalletje win-win. En oja, zo los je ook meteen het probleem van die not so pretty vervelling op.

2. Ja maar.. ik verbrand toch nooit

Na de allereerste Nederlandse stranddag ben jij alweer poepiebruin. En je hoort het je vrienden vaak verzuchten. Hoe kan jij zo snel bruin worden en nooit verbranden? Op het eerste oog een prachtig gekleurde zomerse plus. Die huid van jou. Maar vergeet je niet één ding? Uv-stralen van de zon maken je huid oud. Snel oud.

En voordat jij je over een paar jaar verzucht dat je zo veel meer diepe rimpels hebt dan je vrienden doe je gewoon het volgende. Tijdens elke insmeerronde op het strand doe jij vrolijk mee. Terwijl je verrassend genoeg nog steeds sneller bruin wordt dan de rest, houd jij stiekem je eigen doel voor ogen. Met deze bewuste actie van nu, verras jij jouw vrienden later. “Oh, wat heb jij toch een verrassend egale en jonge huid.” Say yes to the fles.

3. Ja maar.. geen tijd, te druk, gehaast, zit binnen

Jij bent zo druk als een overactieve laadbatterij. Het regelen op je werk, druk sociaal leven, het draaiend houden van je gezin. Iemand die altijd voor een ander klaar staat, maar door de drukte zichzelf vergeet. Dat is energie slurpend. En die ene dag vrij? Dan maak je gretig gebruik van de zon ook!

Ho. Stop. Stress en zonschade zorgen voor huidverslapping in het kwadraat. Tijd om de boel om te draaien. Blok een kwartiertje per dag vrij voor een verkwikkend blokje om. Of een goed beschermd zitje in de zon. Belangrijke mij-tijd. En in plaats van een gerimpeld gestresst braadkipje, ben jij weer een fit en blij Duracell konijn.Dermaceutic

Is dit een typisch gevalletje jij of herken je hier iemand in?
Heb jij een “betere” reden waarom je niet smeert?
Of ben jij juist koningin Smeren? Laat het ons weten in de reacties.